Ook Atletico Madrid haalt stevig uit in Spanje

23 november 2013, 23:50   Bijgewerkt: 24 november 2013, 01:49

In navolging van FC Barcelona en Real Madrid heeft ook Atletico Madrid hard uitgehaald in de Spaanse competitie. De titelkandidaat, onder leiding van coach Diego Simeone, won zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderón met 7-0 van subtopper Getafe.

Getafe hield 26 minuten stand, maar nadat Raul Garcia de ban had gebroken met een rake kopbal uit een corner, ging het hard. Tien minuten later viel de 2-0, doordat Albert Lopo de bal in eigen doel werkte. Nog voor de rust kwam Getafe met tien man te staan, aangezien Juan Valera zijn tweede gele kaart incasseerde vanwege een handsbal.

Met een man meer gaf Atletico in de tweede helft een mooie show weg. David Villa en Raul Garcia zorgden ervoor dat het na 52 minuten al 4-0 stond. Laatstgenoemde raakte met een vlammend schot ook nog de lat. Clubtopscorer Diego Costa vond het net slechts één keer, maar deed dat wel op wonderschone wijze. De kersverse Spanjaard, geboren in Brazilië, tekende met een omhaal voor de 5-0 en zijn veertiende doelpunt van de competitie. Dankzij Villa (counter) en Adrian Lopez (intikker) werd het uiteindelijk 7-0.

FC Barcelona won eerder op de dag met 4-0 van Granada CF, terwijl Real Madrid UD Almeria met 0-5 vloerde. Daardoor verandert er in de top van La Liga weinig. FC Barcelona leidt na veertien speeldagen met veertig punten. Dat zijn er drie meer dan nummer twee Atletico Madrid. Real Madrid staat derde met 34 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen