PSV ontsnapt aan verlies tegen tiental Heerenveen

23 november 2013, 20:39   Bijgewerkt: 23 november 2013, 21:22

Het einde van de sportieve crisis bij PSV lijkt voorlopig nog niet in zicht. Tegen SC Heerenveen, dat na een rode kaart voor Joey van den Berg 75 minuten met tien man voetbalde, kwam de ploeg van coach Phillip Cocu niet verder dan 1-1. Invaller Florian Jozefzoon wist een nederlaag van de Eindhovenaren in de slotfase af te wenden.

Door het gelijkspel zal de druk op PSV en coach Cocu verder toenemen. De ploeg dreigt af te zakken naar het rechterrijtje van de Eredivisie en het programma voor de komende weken, met wedstrijden tegen Feyenoord (uit) en Vitesse (thuis), biedt weinig hoop. Zeker omdat niet alleen de resultaten slecht zijn, maar ook het spel van de ploeg uit Eindhoven simpelweg ver onder de maat is.

Die rode kaart hielp PSV in het zadel, zeker omdat SC Heerenveen ook al topscorer Alfred Finnbogason miste. De spits had een blessure overgehouden aan de play-off tussen IJsland en Kroatië en behoorde niet tot de selectie. PSV streed dus niet alleen tegen een tiental, maar ook nog eens tegen een tiental dat zijn belangrijkste speler moest missen.

Na de pauze ging het nauwelijks beter bij PSV. Het begin van het tweede bedrijf was nog hoopvol, met twee kansen binnen drie minuten, maar daarna kreeg SC Heerenveen weer controle over het duel. Via Jürgen Locadia kreeg PSV vervolgens nog wel een enorme kans op de 1-0, de spits kwam na een vrije trap van Stijn Schaars vrij voor Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt te staan. Van dichtbij schoot de spits van Jong Oranje de bal echter over het Friese doel. SC Heerenveen werd daarna wat brutaler en uit een zeldzame uitbraak tekende invaller Yanic Wildschut voor de 0-1. De aanvaller schoot, tussen de benen van Abel Tamata en Karim Rekik door, hard en laag binnen.

Een blamerende nederlaag dreigde, maar door een doelpunt van Florian Jozefzoon bleef dat de thuisploeg bespaard. Hij tekende in de laatste minuut voor de 1-1 en zorgde daarmee voor enige opluchting, maar meer ook niet, in Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen