RKC meest gelukkig met puntendeling tegen PEC Zwolle

30 november 2013, 20:40

PEC Zwolle en RKC Waalwijk hebben zaterdagavond in een onderling duel de punten gedeeld (1-1). Met de uitslag zal RKC het meest gelukkig zijn. De Waalwijkers waren overduidelijk voor een punt naar Zwolle gekomen. De gasten hanteerden een defensieve tactiek om het punt veilig te stellen. De doelpunten kwamen op naam van Mustafa Saymak en Aurélien Joachim.

RKC Waalwijk heeft tegen PEC Zwolle geen enkel moment de intentie getoond om met een overwinning naar huis te gaan. Hoofdtrainer Erwin Koeman gaf van tevoren ook al aan tevreden te zijn met een puntendeling. De bezoekers uit Waalwijk gokten vooral op een snelle tegenaanval via Romeo Castelen en Damiano Schet. Beide vleugelaanvallers wisten echter weinig gevaar te stichten in het IJsseldelta Stadion. Opvallend genoeg scoorde RKC wel toen het een periode voor de aanval koos. Dat deed de formatie aan het begin van de tweede helft toen het achter stond. Door een goal van Mustafa Saymak stond Zwolle 1-0 voor. Direct na de gelijkmaker van Aurélien Joachim nam RKC weer een defensieve houding aan.

PEC Zwolle speelde daarentegen wel voor de drie punten, maar wist niet of nauwelijks de gele muur uit Brabant te slechten. Daarnaast stond ook het aluminium in de weg. Twee keer werd de lat getroffen en één keer schoot Zwolle op de paal. Vooral het schot van Giovanni Hiwat had een doelpunt verdiend. De jongeling kapte vanaf rechts naar binnen, maar zijn poging eindigde op de onderkant van de lat.

De Zwollenaren hadden vrijwel de gehele eerste en tweede helft het balbezit, maar het werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Voor RKC was het dan ook niet heel lastig om op de been te blijven. Door de defensieve houding van RKC en de aanvallende onmacht van Zwolle is het gelijkspel uiteindelijk niet verrassend te noemen en zal RKC daar het meest gelukkig. Zij gaven van tevoren aan tevreden te zijn met een puntendeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen