Roma morst ondanks goal Strootman eerste punten

3 november 2013, 22:38   Bijgewerkt: 3 november 2013, 23:20

De zegereeks van AS Roma in de Serie A is ten einde. Kevin Strootman zette i Giallorossi zondag in de uitwedstrijd tegen Torino, in de elfde speelronde, nog wel op voorsprong, maar Alessio Cerci tekende na de doelwissel voor de 1-1 eindstand. Daardoor zijn de Romeinen niet langer zonder puntenverlies.

Strootman zette AS Roma na een klein half uur spelen op 0-1. De Nederlandse middenvelder scoorde op aangeven van Miralem Pjanic, die op zijn beurt weer was bediend met een fraaie steekpass van Federico Balzaretti.

Aanvallend was Balzaretti dus belangrijk, maar achterin had de Roma-verdediger grote moeite met Torino-topscorer Alessio Cerci. Hij verloor menig duel van de aanvaller, wat ertoe leidde dat de thuisclub enkele keren dicht bij de gelijkmaker was. Voor de 0-1 was Roma nog de bovenliggende partij geweest.

In de 63ste minuut werd het dan toch gelijk. Cerci schoot van dichtbij raak, na een voorzet van Riccardo Meggiorini. De Torino-speler zette Mehdi Benatia, normaal één van de sterkhouders in de Roma-defensie, met een schouderduwtje kinderlijk eenvoudig opzij. Meggiorini was even daarvoor met een prachtig schot al dicht bij de 1-1 geweest, maar toen redde keeper Morgan De Sanctis fraai.

Maar even later was De Sanctis alsnog geklopt, waardoor hem het uitzicht op een mijlpaal door de neus werd geboord. Als de sluitpost ook in Turijn de nul had gehouden, was hij nog maar drie minuten verwijderd van het clubrecord van Ivan Pelizzoli, die in het seizoen 2003/2004 774 minuten op rij zonder tegengoal bleef.

Het doelpunt van Cerci, pas de tweede tegengoal van het seizoen, kostte AS Roma uiteindelijk ook twee punten. Het bleef 1-1. De Romeinen, die het nog altijd zonder clubheld Francesco Totti moeten stellen, gaan met 31 punten uit elf duels nog wel aan kop in de Serie A. Napoli en Juventus volgen met 28 punten op de tweede plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen