Strijd om laatste WK-tickets begint in Jordanië

13 november 2013, 11:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog ruim een week, dan weten we welke 32 landen volgend jaar een gooi gaan doen naar de wereldtitel. De eerste 21 tickets voor de mondiale titelstrijd in Brazilië zijn al verdeeld, 22 landen strijden de komende dagen in een play-off om de laatste elf startbewijzen. FCUpdate.nl zet de laatste kwalificatiewedstrijden op een rijtje.

Jordanië en Uruguay trappen af

Wie geen minuut van de play-offs wil missen, moet vanmiddag rond 16.00 uur zijn vizier richten op Amman. Daar, in de hoofdstad van Jordanië, beginnen Luis Suarez en zijn mannen als hun WK-missie. Uruguay eindigde 'slechts' als vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep en moet om die reden een play-off spelen, waarin Jordanië de tegenstander is. De eerste wedstrijd is vandaag (woensdag) om 16.00 uur, de return is 21 november in Montevideo. Wint Uruguay de tweestrijd, en dat ligt voor de hand, dan is Oranje definitief geen groepshoofd op het WK.

fan sombrero

fan sombrero

Europa en de strijd tussen Zlatan en Ronaldo

Het duel tussen Portugal en Zweden is dé blikvanger van de Europese play-offs, maar er is meer. In Nederland zal vooral gekeken worden naar de wedstrijd tussen IJsland en Kroatië. De IJslandse selectie bevat een handvol spelers uit de Eredivisie, zoals Kolbeinn Sigthórsson (Ajax), Alfred Finnbogason (SC Heerenveen) en Johann Berg Gudmundsson (AZ). Daarnaast neemt Frankrijk het op tegen Oekraïne en strijdt Roemenië met Griekenland om een WK-ticket. Deze drie play-offs worden, net zoals de strijd tussen Portugal en Zweden, afgewerkt op vrijdag- en dinsdagavond.

Vijf tickets te verdelen in Afrika

In Afrika is nog niet één land zeker van deelname aan het WK. Vijf play-offs vormen de ontknoping van de Afrikaanse kwalificatiecyclus. De heenwedstrijden zijn vorige maand gespeeld, de returns zijn zaterdag tot en met dinsdag. Nigeria en Ethiopië trappen zaterdag om 16.00 uur als eerste Afrikaanse landen af voor hun return, Nigeria verdedigt op eigen veld een 2-1 voorsprong. Later die dag staan Senegal en Ivoorkust tegenover elkaar, de eerste wedstrijd eindigde in 3-1 voor de Ivorianen.

De vijfde Afrikaanse play-off gaat tussen Ghana en Egypte. Dat was op papier de meest interessante tweestrijd, maar na de heenwedstrijd is de spanning er al af. Ghana won het eerste duel met 6-1 en moet het karwei simpel af kunnen maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen