Van Basten zoekt naar zere plek in verdediging

6 november 2013, 16:47

Het probleem van sc Heerenveen in de huidige voetbaljaargang mag duidelijk zijn. In elf wedstrijden werden 23 tegentreffers geïncasseerd, waarmee de club niet de meest waterdichte defensie heeft. Coach Marco van Basten wil daar verandering in brengen, maar weet nog niet precies waar het probleem zit.

"We hebben het er veel over met onze verdedigers", legt de coach uit in Voetbal International. "Toch moeten ze niet in de 'denkmodus' staan in een wedstrijd, want dan gebeurt er niets meer. Er moet natuurlijk wel gewoon worden gevoetbald. We praten veel, maar tijdens de wedstrijd moeten ze het loslaten."

Een patroon in de tegendoelpunten zit er niet, wat het erg lastig maakt om de vinger op de zere plek te leggen. Wel is duidelijk dat de club moeite heeft met de omschakeling zodra de bal verloren wordt. "We missen een kapitein die daarin leiding geeft."

Van Basten denkt dat het probleem niet alleen bij zijn ploeg speelt, maar ook bij ploegen als Ajax en RKC. "De Eredivisie is behoorlijk uitgehold. Voetbal gaat namelijk over slimheid en het kunnen uitvoeren daarvan, ook op verdedigend vlak. Wij hebben daarin nog te weinig controle in wedstrijden. Het is kennelijk iets dat tijd vergt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen