Vitesse in extremis naar nieuwe zege in ArenA

2 november 2013, 20:36   Bijgewerkt: 2 november 2013, 22:19

Na het gelijkspel tegen RKC Waalwijk, vorige week, is Ajax opnieuw in de eigen ArenA getrakteerd op een koude douche. De landskampioen verloor voor eigen publiek met 0-1 van Vitesse. De winnende goal werd in de laatste minuut gemaakt door Valeri Qazaishvili. Het was voor Ajax de eerste competitienederlaag in de Amsterdam ArenA sinds 3 november 2012. Ook toen was Vitesse de tegenstander.

Na de nederlaag tegen Vitesse van bijna exact een jaar geleden, door twee treffers van Wilfried Bony, bleef Ajax in competitieverband zeventien duels ongeslagen in de ArenA. Als de ploeg ook voor de achttiende keer op rij minimaal één punt gepakt had, was het koploper geworden in de Eredivisie. Nu is die eer voor de Arnhemmers.

Want hoe knotsgek de huidige situatie op de ranglijst is, bewees de uitgangspositie van de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse. Hoewel hier 'slechts' de nummers twee en zes van de competitie tegenover elkaar stonden, was op voorhand zeker dat één van beide ploegen in de Amsterdam ArenA de koppositie zou pakken. Ajax stond na elf duels immers in punten gelijk met koploper FC Twente, terwijl nummer zes Vitesse slechts één punt minder had dan de Tukkers. Bij een gelijkspel of overwinning voor de thuisploeg zou Ajax dus voor minimaal een uur de koppositie pakken, bij een driepunter voor de bezoekers zou de eerste plaats voor de Arnhemmers zijn.

Ajax leek pas na een minuut of veertig te beseffen wat er op het spel stond en twee kansen in de laatste vijf minuten van de eerste helft, voor respectievelijk Victor Fischer en Daley Blind, zorgden er voor dat de thuisploeg na de eerste 45 minuten op een lauw applausje getrakteerd werd in plaats van een fluitconcert. Beide inzetten verdwenen naast het doel van Vitesse-keeper Piet Velthuizen.

Na de pauze golfde het spel op en neer. Het betere veldspel was nog altijd van de bezoekers en de ploeg van coach Peter Bosz kreeg opnieuw een paar goede kansen op de openingstreffer. De grootste was voor Renato Ibarra, die vlak na rust alleen door kon lopen richting Ajax-doelman Jasper Cillessen. De Oranje-international wist de inzet van de Ecuadoriaan met enig kunst- en vliegwerk te keren. Ajax kraakte, maar beet ook van zich af. Zo ging een inzet van Siem de Jong voorlangs en had Vitesse mazzel toen een kopstoot van Guram Kashia net naast zijn eigen doel zeilde.

In de slotfase leek het beste bij Vitesse er af te zijn en drong Ajax meer en meer aan. Net op het moment dat de thuisploeg de 1-0 leek te gaan forceren, sloeg Vitesse echter toe. Invaller Qazaishvili dompelde de ArenA met een schuiver in rouw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen