Vitesse neemt afscheid van verbannen Reis

26 november 2013, 12:51

Jonathan Reis keert terug naar Brazilië. Het contract van de aanvaller bij Vitesse wordt ontbonden, meldt de Arnhemse club. De 24-jarige Reis lag nog tot medio 2016 vast, maar werd onlangs al door coach Peter Bosz uit de A-selectie gezet. "Jammer genoeg heb ik niet zoveel voor de club kunnen betekenen als ik had gewild", laat de voormalig PSV'er weten in een reactie op de website van de Gelderse club.

"Er was voor Jonathan bij Vitesse te weinig perspectief op sportief gebied. Zoals bekend maakte Jonathan tijdelijk geen deel meer uit van de A-selectie. Daarbij speelt het verlangen op om terug te keren naar Brazilië", legt Vitesse-directeur Mohammed Allach uit. "Die twee aspecten samen maken dat een tussentijds vertrek voor zowel Jonathan als Vitesse beter is. In Brazilië kan hij een nieuwe start maken en hopelijk zijn oude niveau weer benaderen. Wij wensen Jonathan alle goeds, zowel privé als in zijn verdere voetbalcarrière. We nemen nu afscheid van de voetballer Jonathan Reis, maar voor de persoon Jonathan staat de deur in Arnhem altijd open."

"De belangrijkste reden voor mijn vroegtijdige vertrek bij Vitesse is dat ik met mijn gezin terug wil naar Brazilië", laat de spits zelf weten. "Ook sportief gezien heb ik daar meer kansen om te spelen in een eerste elftal. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Vitesse. Deze club gaf mij het vertrouwen na mijn zware blessure en revalidatieperiode. Jammer genoeg heb ik niet zoveel voor de club kunnen betekenen als ik had gewild. Nu gaat mijn weg terug naar Brazilië en dat is goed. Ik wens Vitesse heel veel succes en blijf de club natuurlijk volgen."

Reis kwam in december 2011 bij Vitesse terecht, nadat hij een jaar eerder een ernstige knieblessure opliep bij PSV. In Eindhoven werd de Braziliaanse spits eerder al een keer ontslagen omdat hij drugs gebruikt had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen