Wenger hoopt op spoedige kwalificatie Arsenal

26 november 2013, 15:31

Arsenal-coach Arsene Wenger hoopt dat zijn ploeg zich vanavond kwalificeert voor de knock-out fase van de Champions League. Op papier heeft zijn ploeg weinig te vrezen, daar opponent Olympique Marseille alle groepswedstrijden nog verloor. De Franse ploeg is echter gebrand op in elk geval één overwinning om na dinsdagavond een klein kansje te houden op de Europa League, en dat weet de Franse coach maar al te goed.

"Marseille heeft niets te verliezen. Dat maakt Franse ploegen sowieso gevaarlijk. Bovendien hebben ze kwaliteit in de selectie en wonnen ze hun laatste twee wedstrijden", beoordeelde hij de tegenstander op de officiële site van The Gunners. "Wij hebben negen punten en zij nog geen één, maar het wordt moeilijk omdat we in het beslissende gedeelte van de groepsfase zijn aangekomen."

Het liefst wint Wenger de poule, maar een loting tegen een nummer twee uit een andere poule is geen garantie voor succes. "De loting kan altijd slecht uitvallen, of je nu eerste of tweede wordt. Maar als je tweede wordt en je loot slecht, heb je altijd een slecht gevoel. Als je slecht loot, maar de poule wel hebt gewonnen, kun je altijd zeggen dat je je werk in elk geval gedaan hebt. Maar laten we ons eerst maar kwalificeren." Hij hoopt in elk geval op een gunstigere loting dan de voorgaande jaren, waarin de ploeg Barcelona, Bayern München en AC Milan trof.

Arsenal treedt dinsdagavond aan zonder Abou Diaby (knie), Alex Oxlade-Chamberlain (knie), Lukas Podolski (hamstring), Yaya Sanogo (rug) en voormalig Feyenoord-huurspeler Ryo Miyaichi (hamstring). Mathieu Flamini is terug van een schorsing. Bij Marseille zijn Andre Ayew (enkel) en Rod Fanni (spier) afwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen