Wilmots na verlies: "Bewezen dat we topploeg zijn"

15 november 2013, 08:14

België verloor donderdag een vriendschappelijke interland tegen Colombia met 0-2, maar bondscoach Marc Wilmots was zeker niet ontevreden. De oud-international was opgetogen over het spel van zijn ploeg tegen de sluwe Zuid-Amerikanen.

"Ik merk in de kleedkamer dat we het niet gewend zijn te verliezen. Maar de details hebben vanavond het verschil gemaakt", citeert Sporza de Belgische coach na de 0-2 nederlaag in Brussel. "In de eerste helft deden we alles perfect. De opstelling zat goed, de juiste mentaliteit was aanwezig, we gaven niets weg. We hebben drie kansen afgedwongen in de eerste helft en niets weggegeven. Van Colombia heb ik niets gezien die eerste helft. Wij hebben bewezen dat we zelf óók een topploeg zijn."

Dat Colombia won, kwam volgens Wilmots omdat het land zeer efficiënt met zijn kansen omsprong. "In de tweede helft hebben we het eerste doelpunt weggegeven en valt het tweede doelpunt op een stilstaande fase. Het waren kleine foutjes die het verschil maakten. Het is niet dat Colombia scoorde dankzij een goede actie, wij gaven het weg. Je ziet wel dat zij over meer ervaring en efficiëntie beschikken. Ze hebben vooraan een vos staan die altijd op de juiste momenten opduikt. Als wij wat efficiënter met onze kansen omspringen, halen we een gelijkspel. Zeker weten", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen