Real-coach Ancelotti lovend over 'belangrijke Bale'

1 december 2013, 11:15   Bijgewerkt: 1 december 2013, 12:03

Real Madrid ontdeed zich zaterdag probleemloos van Real Valladolid, dat met 4-0 aan de kant werd gezet in Estadio Santiago Bernabéu. Gareth Bale was zonder twijfel de man van de wedstrijd. De recordaankoop van De Koninklijke deed van zich spreken met drie doelpunten. Real-coach Carlo Ancelotti is zeer content met de prestaties van de Welshman.

De start die Bale kende bij de Madrileense grootmacht was, mede door blessures, niet bepaald de start die de ‘man van honderd miljoen’ voor ogen had. De laatste weken lijkt de oud-speler van Tottenham Hotspur zijn draai echter te vinden in de Spaanse hoofdstad. Tegen Valladolid scoorde de flankspeler dus drie keer, wat zijn waarde voor het team onderstreept, volgens Ancelotti: “Het is een zeer belangrijke speler voor ons.”

De Italiaanse oefenmeester is zeer te spreken over de progressie die Bale boekt: “We spraken er gisteren (vrijdag, red.) al met elkaar over. Ik denk dat de periode van aanpassing voorbij is. Hij doet het goed, hij heeft veel vertrouwen en hij is belangrijk. Hij heeft erg goed gepresteerd tegen Valladolid”, zegt Ancelotti, die Bale de rol van de geblesseerde Cristiano Ronaldo probleemloos ziet overnemen.

Bale voelt zich naar eigen zeggen thuis in Madrid: "Ik voel me onderdeel van het team en ik heb uitstekend naar mijn zijn. Mijn ploeggenoten zijn er voor me en maken het me makkelijker." Ondanks de sterke wedstrijden van de afgelopen weken is Bale nog niet volledig fit, zo stelt hij zelf: "Ik zit bijna op honderd procent, maar ik moet mijn best blijven doen", aldus de Welshman, die ook uitweidde over het ontbreken van Ronaldo: "Hij is de allerbeste, maar ik voelde geen extra druk omdat hij niet speelde", zegt Bale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen