Cocu: "We zijn de underdog, dat is de realiteit"

6 december 2013, 14:32

Het is op de dag af twee maanden geleden. We moeten voor de laatste zege van PSV in de Eredivisie terug naar 6 oktober, toen RKC Waalwijk met 2-1 verslagen werd. Daarna volgde een serie van zes duels, waarin de club slechts twee punten wist te sprokkelen. Niet zo gek dus dat de druk op coach Phillip Cocu toeneemt, zeker omdat zaterdag koploper Vitesse op bezoek komt. “We willen altijd resultaat halen. Dat is nu niet anders.”

Normaal gesproken als een coach van een topclub twee maanden niet wint, staat hij al met een koffer in zijn hand buiten de deur. Als het december is en je staat als titelpretendent in het rechterrijtje van de Eredivisie, gaat er namelijk iets niet goed. Echt veel zorgen over zijn positie lijkt Cocu zich echter niet te maken. De suggestie dat de komende wedstrijden tot de winterstop cruciaal kunnen zijn voor zijn positie, wijst hij echter van de hand. “De eerstvolgende wedstrijd is altijd het belangrijkste, dat geldt voor alle aspecten”, was zijn korte antwoord.

“Wij zijn er de staf niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten”, vervolgt de coach. “Het is nu belangrijk om vooruit te kijken, naar de komende wedstrijd, en daar nog meer energie in te stoppen. Ons uitgangspunt blijft om met lef en durf te spelen, daar ligt de focus op.” Met de suggestie dat het in deze moeilijke fase misschien belangrijker is om resultaat te boeken dan om goed te voetballen, kan de coach weinig. “We gaan iedere wedstrijd in om resultaat te halen. Dat is nu niet anders. We moeten vasthouden aan onze manier van spelen. Als je dat doet, is de kans groot dat je wint.”

Om zijn spelers in alle rust toe te laten werken naar de wedstrijd tegen Vitesse, heeft Cocu een deel van zijn selectie deze week even vrijaf gegeven. “We hebben een aantal jongens, onder meer de internationals, twee dagen vrij gegeven. Het is soms goed om je even met iets anders dan voetbal bezig te houden. Even je hoofd leeg maken. Vanaf donderdag is het vizier volledig op de wedstrijd tegen Vitesse gegaan.”

Met Vitesse treft PSV, dat tiende staat, de koploper. De ranglijst liegt niet, weet Cocu. “Gezien de ranglijst zijn we de underdog en misschien is dat ook wel de realiteit. We zijn nu niet goed genoeg om bij de bovenste plaatsen te staan, anders hadden we daar wel gebivakkeerd. Maar we spelen thuis en gaan uit van eigen kracht.” Hij rekent op de steun van PSV-aanhang. "Ik ga er vanuit dat iedereen honderd procent achter PSV staat.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen