Dolend Sparta zet trainer Bogers op non-actief

2 december 2013, 10:12   Bijgewerkt: 2 december 2013, 10:24

Sparta slaat een nieuwe weg in. Na de nederlaag tegen Jong FC Twente, de derde verliespartij in vier duels, heeft de Rotterdamse club besloten om te breken met coach Adrie Bogers. Hij is per direct op non-actief gesteld. Directeur Wiljan Vloet denkt dat Bogers niet de juiste man is om Sparta weer op de rails te krijgen. "Adrie begon eigenlijk met een 1-0 achterstand aan een zeer lastige opgave bij Sparta", geeft hij aan.

Door de nederlaag in Enschede is de achterstand van Sparta op koploper FC Dordrecht opgelopen tot acht punten. De ploeg uit Rotterdam, die deze maand ook al verloor van Jong Ajax en FC Dordrecht, staat nog wel op de tweede plaats in de Jupiler League. Het pakte onder Bogers 34 punten in negentien wedstrijden.

Op de website van zijn club geeft Vloet aan dat Bogers het vanaf het begin lastig gehad heeft. "De start als hoofdtrainer van Sparta was niet prettig. Adrie begon eigenlijk met een 1-0 achterstand aan een zeer lastige opgave bij Sparta. De club had namelijk een diepe wond na het mislopen van de zo vurig gewenste promotie in de slotminuten van de play-offs. Mede daardoor was er een duidelijke opdracht aan de hoofdtrainer om de passie terug te brengen in het voetbal van de club." Daar slaagde hij niet in, geeft Vloet toe. "Vanaf de eerste wedstrijd is er te weinig passie en beleving vertoond. Dit resulteert zelfs dat het behalen van de play-offs niet als een sportief resultaat wordt gevoeld. Helaas hebben wij niet de verwachting dat onder leiding van Adrie hier op korte termijn verandering in zal komen. Dat is de belangrijkste reden om een andere koers te gaan varen."

Direct na de wedstrijd tegen Jong FC Twente liet Bogers nog weten dat hij niet van plan was om de handdoek in de ring te gooien. "Ik snap dat fans heel teleurgesteld en enigszins kwaad zijn. Dat ben ik zelf ook, maar een vertrek is wat mij betreft niet aan de orde. We moeten samen kijken hoe we het beter gaan krijgen. Ik heb daar mijn ideeën over, dus daar ga ik mee aan de slag. Het is duidelijk dat het beter moet", zei hij bij RTV Rijnmond.

De 48-jarige Bogers trad afgelopen zomer in dienst bij Sparta, hij tekende een contract voor één seizoen. Arjan van der Laan neemt voorlopig, waarschijnlijk tot de winterstop, de taken van Bogers bij de Rotterdamse club over. Twee andere oud-spelers, Peter van den Berg en John de Wolf, zullen hem daarbij assisteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen