Ruytinx vier wedstrijden geschorst wegens glimlach

17 december 2013, 18:39

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond KBVB heeft Bjorn Ruytinx voor vier speeldagen geschorst vanwege zijn gedrag in de competitiewedstrijd tegen Standard Luik, anderhalve week geleden.

Ruytinx maakte in dat duel een onbesuisde overtreding op Mehdi Carcela, die daarbij dusdanig geblesseerd raakte, dat hij een paar maanden aan de kant staat. Omdat de speler van OH Leuven al geel had gekregen voor de tackle, kon hij op basis daarvan niet meer vervolgd worden. Het bondsparket eiste echter een straf voor Ruytinx' gedrag na diens actie.

Ruytinx liep met een glimlach voorbij Carcela en dat vonden de aanklager en Geschillencommissie niet correct. Carcela overigens ook niet. Die stond meteen op en verkocht de Leuven-speler een klap in het gezicht. De Standard-speler werd daarvoor vorige week al voor vier duels geschorst, waar hij wegens zijn blessure overigens niets van zal merken.

Het bondsparket eiste een schorsing van zes speeldagen voor Ruytinx, waarvan twee voorwaardelijk. De Geschillencommissie ging daar deels in mee, maar liet de voorwaardelijke straf zitten. Daarmee krijgt Ruytinx dezelfde straf als Carcela. OH Leuven heeft tot donderdag de tijd om in beroep te gaan. De club had vrijspraak gevraagd, aangezien Ruytinx al geel heeft gekregen voor de overtreding.

"Een slag (van Carcela) wordt met vier speeldagen bestraft, maar het parket vraagt zes speeldagen (waarvan vier onvoorwaardelijk) voor een glimlach", bromde Leuven-advocaat Johnny Maeschalck volgens Sporza tijdens de zitting. "De procureur wil Ruytinx pakken door creatief en inventief te zijn. Creativiteit is niet verboden, maar je moet het reglement respecteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen