Schorsing Havenaar blijft vier duels, Vitesse in beroep

13 december 2013, 11:14   Bijgewerkt: 13 december 2013, 11:22

De schorsing die Vitesse-spits Mike Havenaar boven het hoofd hangt, blijft staan op vier wedstrijden. De Japanse aanvaller ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel van vier duels, maar de tuchtcommissie heeft bepaald dat er vastgehouden wordt aan deze sanctie. Vitesse gaat in beroep, waardoor Havenaar aanstaande zondag wel gewoon in actie kan komen tegen NAC Breda.

Havenaar ging vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen PSV (2-6) vol door op de enkel van Stijn Schaars, die dit kalenderjaar niet meer in actie zal komen vanwege de charge. Het incident ontging arbiter Bas Nijhuis, die na de wedstrijd aangaf dat het duidelijk ‘een gemiste rode kaart’ was. Op basis van televisiebeelden begon de aanklager betaald voetbal een zaak, waardoor Havenaar dus vier duels aan de broek heeft hangen.

De Vitesse-spits stelde na afloop van de wedstrijd, waarin hij na het voorval ook nog eens zou scoren, dat hij absoluut niet de intentie had om Schaars te raken: “Het is wat iedereen in een wedstrijd doet. Ik zette mijn lichaam tussen de speler en de bal. Het was een ongeluk en ik bied mijn excuses aan. Ik kon er niets aan doen, ik wou in balbezit blijven.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen