Van Hanegem stoort zich aan 'koninkjes' van PSV

16 december 2013, 09:33

PSV won dit weekend eindelijk weer eens. Tegen FC Utrecht boekte de ploeg de eerste zege in de Eredivisie sinds 6 oktober, maar de manier waarop de ploeg dit succes behaalde en vierde viel slecht bij Willem van Hanegem. Volgens hem was na de slechte reeks van de laatste maanden enige vorm van nederigheid op zijn plaats.

"Mensen raken van slag, zie ik. Zo zag ik PSV tegen FC Utrecht snel een mooie voorsprong nemen, die jongens als Maher en Depay meteen weer in hun oude doen bracht. Nu stonden ze niet te huilen bij hun supporters, maar waren er weer die rare gebaartjes en al die andere dingen, ook hun positiespel bijvoorbeeld, waaraan ik zie dat deze jongens eigenlijk vooral voor zichzelf bezig zijn", schrijft de Kromme in zijn column in het AD.

"Eindelijk weer een vlotte voorsprong en hup, het worden weer koninkjes. Slecht is dat. Ga dan eens door, vecht voor elkaar en je club en maak er wat moois van na al die ellende. Die gedachte komt niet op bij ze. Dat heeft te maken met professioneel omgaan met succes. In dit geval nieuw succes, na een periode van tegenslag, iets waar je heel erg naar verlangd hebt. Als je het dan hebt, bouw het onmiddellijk uit. Phillip Cocu zal niet gezegd hebben: grijp ze bij hun strot, scoor en neem het er daarna lekker met zijn allen van. Nee, creëer een mentale voorsprong op je volgende tegenstander. Zouden die PSV-spelers zich zoiets afvragen? Ik betwijfel het zeer."

PSV won in Utrecht met 1-5, nadat het na ruim een half uur al een 0-4 voorsprong genomen had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen