Vitesse-spits Havenaar drie duels aan de kant

18 december 2013, 10:47

Vitesse-spits Mike Havenaar ontkomt niet aan een straf. De commissie van beroep van de KNVB heeft de Japanner wegens 'ernstig gemeen spel' voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hij ging in de competitiewedstrijd tegen PSV, eerder deze maand, door op het been van tegenstander Stijn Schaars.

De actie van Havenaar bleef tijdens de wedstrijd onbestraft, maar scheidsrechter Bas Nijhuis liet na afloop van het duel weten dat een rode kaart op zijn plaats was geweest. Schaars liep bij de actie een flinke blessure op. De aanklager betaald voetbal deed Havenaar een schikkingsvoorstel van vier duels onvoorwaardelijke schorsing, maar dat wees de spits af. Toen de tuchtcommissie tot eenzelfde straf kwam, gingen Havenaar en zijn club Vitesse in beroep. De commissie van beroep heeft deze straf nu iets verlaagd, maar aan een schorsing ontkomt de Aziaat niet. Hij mist nu de laatste twee duels van dit jaar én de eerste officiële wedstrijd na de winterstop.

Havenaar mag vanavond al niet meedoen in de bekerwedstrijd tegen Roda JC. Zaterdag sluit Vitesse het jaar af met een competitiewedstrijd tegen Heracles, na de jaarwisseling is PEC Zwolle de eerste tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen