Vitesse trapt PSV en Cocu verder de put in: 2-6

7 december 2013, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De druk op PSV-coach Phillip Cocu wordt groter en groter. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse vocht de geplaagde ploeg uit Eindhoven weliswaar voor iedere meter, maar het was niet voldoende voor een goed resultaat. In een boeiend duel trok de koploper uit Arnhem met 2-6 aan het langste eind. PSV, dat uit de laatste zeven duels slechts twee punten haalde, heeft nu maar liefst dertien punten achterstand op de koploper.

Alles deed men er in Eindhoven aan om de boel op scherp te zetten voor de wedstrijd tegen Vitesse. Fans riepen elkaar op om als één man achter de ploeg te staan en Cocu deed vrijdag, tijdens zijn perspraatje, hetzelfde. Hij wilde een fel PSV zien, een ploeg die voor iedere meter vocht. Een ploeg bovendien die lef toonde en vooruit durfde te voetballen. Als dat zou lukken, zo redeneerde hij, zouden de resultaten vanzelf komen.

Maar de problemen van PSV zijn groter dan dat, bleek tegen Vitesse. Met de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan zat het wel goed, iedere speler knokte voor iedere meter, zeker in de eerste helft van de wedstrijd. Maar als je op beslissende momenten doelpunten weggeeft, verlies je. Dat overkwam PSV tegen Vitesse. PSV wilde wel, maar kon op belangrijke momenten niet. Het miste kwaliteit en dat moet Cocu te denken geven.

Dat uitgerekend Havenaar Vitesse weer op voorsprong zette, was pijnlijk voor de thuisploeg. De Japanner had eigenlijk niet meer op het veld mogen staan, want hij had eerder in de wedstrijd rood moeten krijgen na een flinke charge op Stijn Schaars, die daarbij een ogenschijnlijk zware blessure opliep. De aanvoerder van PSV keerde na de actie nog wel terug op het veld, maar moest zich op slag van rust alsnog laten vervangen. Hij werd vervangen door Ola Toivonen, die een allesbehalve warm onthaal kreeg. Het PSV-publiek trakteerde de Zweedse middenvelder, die al maanden laat weten dat hij graag wil vertrekken, op een striemend fluitconcert.

Na de goal van Havenaar was PSV volledig geknakt. Enkele minuten na de treffer van de spits ontsnapte Kelvin Leerdam aan de buitenspelval en kon hij simpel de 1-3 maken. Met een kopstoot via de binnenkant van de paal leek Rekik de spanning tien minuten voor tijd terug te brengen, maar een minuut later was heel Eindhoven weer een illusie armer. Davy Pröpper troefde Oscar Hiljemark eenvoudig af en schoof de 2-4 tegen de touwen. Patrick van Aanholt en nogmaals Pröpper strooiden vervolgens nog meer zout in de Eindhovense wond: 2-6.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen