Advocaat tevreden, Tomasson noemt Németh 'niet slim'

21 januari 2014, 23:33

Voor het derde jaar op rij is AZ halvefinalist in de KNVB Beker. De ploeg uit Alkmaar stelde een plekje bij de laatste vier veilig door dinsdag in het Parkstad Limburg Stadion af te rekenen met Roda JC Kerkrade. AZ won met 0-2, tot tevredenheid van coach Dick Advocaat. Hij is goed te spreken over het optreden van zijn ploeg.

Op de overwinning van AZ valt niets af te dingen, stelt Advocaat op de site van de club. "Na negentig minuten vind ik het een verdiende uitslag. Nadat Roda in het begin twee grote kansen miste, hadden wij de controle over de wedstrijd. We kregen amper nog kansen tegen. Op de beginfase na ben ik tevreden over ons spel."

Breekpunt in de wedstrijd was een moment in de 57ste minuut. Roda-spits Krisztián Németh ging naar de grond na een duel met twee AZ-verdedigers en wilde een penalty, maar arbiter Serdar Gözübüyük liet doorspelen. Hier was de Hongaar zo boos over, dat hij tegen de scheidsrechter aanliep om verhaal te halen en een rode kaart kreeg. "Dat gebeurde in de emotie, maar was niet slim", zegt Roda-coach Jon Dahl Tomasson over de actie van zijn spits. Direct na dit moment maakte AZ de 0-2. "Toen was de wedstrijd gespeeld", weet de Deense coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen