Prachttreffer Ritzmaier leidt zege tegen Eagles in

19 januari 2014, 16:28

Cambuur Leeuwarden is de tweede seizoenshelft goed begonnen, met een 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles. Cambuur was heer en meester in eigen huis. Middenvelder Marcel Ritzmaier beloonde het goede spel van zijn ploeg met een verwoestende uithaal. Spits Barto bracht de eindstand op 2-0.

Op de geboortegrond van Eagles-trainer Foeke Booy wisten beide ploegen dat ze de punten hard nodig hadden. Booy hoopte het frisse spel van zijn ploeg voort te zetten en "te verzilveren wat we voor de winterstop hebben opgebouwd". Cambuur moet vooral vechten om uit de degradatiezone te blijven.

Vechten deed Cambuur vandaag zeker. Met veel strijd en gedrevenheid werd Go Ahead Eagles overrompeld. Het was Marcel Ritzmaier die het spel van zijn ploeg in de eerste helft beloonde. Met een verwoestend schot zette hij Cambuur op een 1-0 voorsprong. De middenvelder schoot de bal met links vanaf een meter of 20 voorbij de kansloze Room.

Elvis Manu kreeg een uitgelezen kans om Cambuur op een nog grotere voorsprong te zetten. De nieuwe aanwinst maakte een prima indruk, met zijn snelheid en individuele acties. In de dertigste minuut kapte de linksbuiten zijn tegenstander fraai uit, maar hij faalde jammerlijk in de afronding.

In de tweede helft was het opnieuw Cambuur dat de lakens uitdeelde. Martijn Barto – vervanger van de geblesseerde club-topscoorder Hemmen – maakte het feest compleet in Leeuwarden. Uit een moeilijke positie kreeg hij zijn hoofd tegen een corner van Lukoki. In tegengestelde richting kopte hij de bal voorbij keeper Room, waarmee Cambuur een 2-0 zege veilig stelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen