Van Marwijk: "Mentaliteit zal moeten veranderen"

26 januari 2014, 23:59

Hamburger SV moet zich na de 0-3 nederlaag tegen Schalke 04 serieus zorgen gaan maken. Ook trainer Bert van Marwijk realiseert zich dat de degradatiestreep nu wel akelig dichtbij komt.

"Er moet wat veranderen in de hoofden van de spelers. We spelen namelijk alleen nog voor klassebehoud, maar dat gaat niet vanzelf", aldus Van Marwijk op de website van zijn werkgever. "Ik ben zeer teleurgesteld, op cruciale momenten hebben we namelijk beslissende fouten gemaakt."

HSV vindt zichzelf terug op de zestiende plek in de Bundesliga. De oefenmeester heeft wel een verklaring voor het tegenvallende resultaat tegen Schalke. "Het ontbreekt mijn spelers aan agressiviteit en meedogenloosheid, we moeten daarin scherper zijn, ook tegen elkaar. We hadden meer balbezit en wonnen meer duels, maar als je het niet beter uitspeelt en de doelpunten zo makkelijk weggeeft, dan kan je nooit winnen. Dat is na drie weken hard werken heel teleurstellend. Ik had toch gehoopt dat de jongens het nu wel begrepen zouden hebben."

Van Marwijk wil niet denken aan degradatie. "Als iedereen beseft waar het om gaat, dan zullen we nog voldoende punten halen. Maar er zal qua mentaliteit wel wat moeten veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen