Twente-coach Jansen: "Veld mag geen excuus zijn"

12 februari 2014, 08:10   Bijgewerkt: 12 februari 2014, 08:51

Woensdagavond (19.45 uur) staat voor FC Twente het inhaalduel met FC Groningen op het menu. De Tukkers komen bij een overwinning op twee punten achterstand van koploper Ajax, waardoor het duel in Groningen van levensbelang is voor de equipe van coach Michel Jansen. Hoewel er de nodige zorgen zijn over de conditie van het veld, moet de ploeg zich gewoon op voetbal focussen, vindt de coach van Twente: "Het veld mag geen excuus zijn."

Voordat Jansen op het digitale thuis van Twente vooruit blikt op het duel in Euroborg, staat de oefenmeester nog even stil bij de verloren uitwedstrijd tegen PSV (3-2). "Een teleurstellend resultaat. Op basis van de eerste helft had er meer in gezeten. Dan blijft het katterige gevoel altijd iets langer hangen. Het voordeel van ons programma is dat er direct weer een wedstrijd voor de deur staat", aldus Jansen, die denkt dat ook Groningen zich zal willen revancheren: "FC Groningen heeft zondag thuis van sc Heerenveen verloren (1-3, red.) en daarom staan er twee ploegen tegen elkaar op het veld die willen reageren."

De winterse omstandigheden maakten het veld op 26 januari onbespeelbaar, maar het veld ligt er nog altijd niet optimaal bij. Jansen wil zich niet op de omstandigheden focussen, aangezien deze voor de opponent hetzelfde zijn: "FC Groningen is ook een ploeg die wil voetballen en voor hen is de situatie identiek. Wij moeten vooraf rekening houden met de omstandigheden."

Overigens heeft Jansen de beschikking over dezelfde namen als bij de afgelopen duels. Jesús Corona en Wout Brama zijn nog niet speelklaar. "Het herstel van Jesús gaat prima en we hopen dat hij in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord kan aansluiten bij de groepstraining", stelt Jansen, die Brama zag terugkeren in de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen