Booy kijkt uit naar IJsselderby: "Ik zie onverzettelijkheid"

14 maart 2014, 16:57

Go Ahead Eagles kende na de winterstop een moeilijke periode, maar weet door de overwinning tegen FC Twente (1-0) weer wat winnen is. Zondag staat voor de ploeg van trainer Foeke Booy de derby tegen PEC Zwolle op het programma. De trainer van de promovendus heeft er alle vertrouwen in.

De oefenmeester ziet een positieve ontwikkeling bij zijn manschappen, zegt hij op de clubsite. "Er is niemand die verslapt. Dat moet leiden tot het bereiken van het ultieme doel. Ik hoop dat we zondag daarin een heel goede stap kunnen zetten." De coach hoopt met de promovendus zo snel mogelijk rechtstreekse handhaving te bewerkstelligen. "Nu kunnen we gaan verzilveren wat we hebben opgebouwd", stelt hij. "We moeten de huid niet verkopen voordat de beer daadwerkelijk geschoten is, maar ik heb het gevoel dat we het binnen handbereik hebben en dat de jongens het dolgraag willen grijpen. Ik zie de laatste wedstrijden onverzettelijkheid in ons team. Dat is winst. Nu moeten we ook in uitwedstrijden dat brengen wat we in onze bagage hebben. Dat venijn dus. Moeten we allemaal top zijn en dan kan dat."

"Maar ik meen te zien dat Ron Jans er ook van alles aan doet om de boel aan hun kant scherp te krijgen. Door vorige week te roepen dat ze op Jupiler League-niveau speelden en met zijn maatregel richting Fernandez", aldus Booy. "Nou prima, daar moeten wij ons dan maar tegen wapenen. Wij zien er erg naar uit. Ik denk ook dat ons spel voldoende is om dit soort derby's volop aan te kunnen gaan."

Eerder dit seizoen werd het 4-1 in Deventer. Booy haalt zijn schouders op als dat resultaat ter sprake komt. "PEC is in de loop van het seizoen anders gaan spelen, ze hebben wat zitten wisselen in hun systeem. Zij zijn de laatste weken ook wel wat zoekende, maar wij moeten ons niet als sociale partner daarbij op gaan stellen." De trainer heeft er in ieder geval veel zin in. "Mooi man, de derby! Toch? Schitterend. We merken in onze omgeving ook dat deze wedstrijd enorm leeft. Ik kan niet wachten, wat mij betreft is het morgen al zondag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen