Teleurstellende IJsselderby prooi voor Zwolle

16 maart 2014, 17:07

PEC Zwolle heeft vanmiddag na vijf wedstrijden zonder winstpartij eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Streekgenoot Go Ahead Eagles werd in een teleurstellende IJsselderby aan de kant gezet: 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Jesper Drost en Guyon Fernandez. Door de overwinning is lijfsbehoud voor Zwolle nu vrijwel zeker, de Eagles moeten de komende wedstrijden nog volop aan de bak om zich veilig te spelen.

De ziekenboeg bij Zwolle stroomt langzaam leeg en Ron Jans kon vanmiddag onder andere weer beschikken over Diederik Boer en Mateusz Klich. Ook Guyon Fernandez speelde weer nadat hij een wedstrijd disciplinair geschorst was. Allen speelden vanmiddag een cruciale rol bij de overwinning op de Go Ahead Eagles.

De extra spanning van een derby leek op de Overijsselse teams een verlammende uitwerking te hebben. Beide elftallen lieten eerder dit seizoen zien goed te kunnen voetballen, maar daar was vanmiddag weinig van te merken. In het eerste bedrijf lukte aan beide kanten vrijwel niets en was het voor de neutrale toeschouwer een slaapverwekkende vertoning.

Na ruim een uur spelen kregen de bezoekers dé kans op de gelijkmaker. Antionia liet zich makkelijk vallen na een tikje van Klich en scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees op advies van zijn assistent naar de stip. Jop van der Linden schoot de bal hard in maar Boer redde spectaculair. In het vervolg van de wedstrijd bleef het spannend totdat Fernandez een sierlijke actie in blessuretijd doeltreffend afronde: 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen