Babos kwaad op NAC: "Als jeugdspeler behandeld"

17 april 2014, 07:30

Graeme Rutjes, de technisch directeur van NAC Breda, heeft zich de woede van reservekeeper Gabor Babos op de hals gehaald. De ervaren Hongaarse sluitpost kreeg woensdag te horen dat zijn aflopende contract komende zomer niet wordt verlengd. Daarnaast komt Babos niet langer in aanmerking voor de functie van keeperstrainer in het Rat Verlegh Stadion en dat is naar eigen zeggen tegen eerdere afspraken in.

Babos keerde afgelopen zomer terug bij NAC, waar hij tussen 2000 en 2004 al succesvol het doel verdedigde. Destijds zou er zijn afgesproken dat hij na zijn actieve carrière keeperstrainer wordt op het moment dat Arno van Zwam ermee stopt. Van Zwam kondigde onlangs inderdaad aan na het seizoen te vertrekken bij de Bredase eredivisionist, maar toch blijft Babos met lege handen achter. De voorkeur lijkt uit te gaan naar Joop Hiele.

De afspraak over Babos' toekomst werd gemaakt met de inmiddels vertrokken Jeffrey van As, maar dat vindt hij geen excuus voor het gedrag van NAC. "Niet alleen Jeffrey van As was er bij toen die afspraak werd gemaakt. Ook anderen wisten ervan", bromt Babos bij Omroep Brabant. Rutjes heeft liever een ervaren man, maar dat vindt de Hongaar onzin. "Ik heb 22 jaar in het profvoetbal gekeept. Meer dan 500 wedstrijden gespeeld en ben Hongaars international geweest. Een goedkoop excuus."

"Dit komt hard aan. Zo moet je niet met mensen omgaan die wat hebben betekend voor de club. Het is zwaar k-u-t. Ik hou van eerlijkheid. We hebben drie of vier weken geleden al een gesprek gehad. Dat had hij toen ook kunnen zeggen", moppert Babos, die als 'troost' wel op kosten van NAC een trainerscursus mag volgen en een (onbetaalde) stage bij een jeugdelftal van de club aangeboden heeft gekregen. Hij staat echter niet te springen. "Je moet mij niet als een 20-jarige jeugdspeler behandelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen