Barça speelt ellende van zich af in Copa del Rey

8 januari 2015, 23:53

Bij FC Barcelona kan men weer lachen. De afgelopen week ging het alleen maar over de 1-0 nederlaag bij Real Sociedad, de dubieuze keuze van trainer Luis Enrique om sterspelers te sparen, het ontslag van technisch directeur Andoni Zubizarreta en Lionel Messi, die zich niet meer happy zou voelen bij de Catalaanse topclub. Barça liet al deze randzaken donderdagavond van zich afglijden en stelde plaatsing voor de kwartfinales van de Copa del Rey al in de heenwedstrijd tegen Elche CF veilig: 5-0.

Zodoende is de return van volgende week donderdag niets meer dan een formaliteit. Met het supertrio Messi/Neymar/Luis Suarez aan de aftrap bleek Barça weer een geoliede machine te zijn. Het contrast met de verloren uitwedstrijd tegen Sociedad was groot. Uiteraard trof de ploeg van Luis Enrique een minder hoog aangeschreven tegenstander, maar de druk loog er niet om. De trainer kwam deze week onder vuur te staan, na de onnodige nederlaag in San Sebastián. Tijdens het bekerduel met Elche werd hij toegezongen, maar ook uitgefloten door een deel van de fans.

De supporters waren overigens niet in groten getale op de wedstrijd afgekomen: er zaten 27,099 op de tribunes, een diepterecord voor dit seizoen. Deze fans kregen wel waar voor hun geld. Przemyslaw Tyton, oud-doelman van PSV en Roda JC, moest de bal vijf keer uit het net vissen. De toppers maakten het verschil voor Barça, dat het eerste half uur overigens met zichzelf aan het worstelen was.

Nadat Neymar op aangeven van Luis Suarez de 0-1 had aangetekend, was de ban gebroken en konden de Catalanen vrijer spelen. Suarez en Messi (strafschop) maakten er voor de theepauze nog 3-0 van. Barça kon aan haar vertrouwen werken en bouwde de voorsprong in de tweede helft nog uit. Jordi Alba maakte de vierde na een heerlijke pass van Messi en Neymar zorgde met een flipperkastgoal voor de 5-0 eindstand. Het was de zestiende van het seizoen voor de Braziliaan, wat al één meer is dan zijn totaal in de vorige jaargang.

Er moet dus een wonder gebeuren, wil Barça niet doorgaan naar de kwartfinales van de Copa del Rey. Sevilla lijkt zich hier ook voor gekwalificeerd te hebben. Dankzij doelpunten van Gerard Deulofeu en Kevin Gameiro zegevierden de Andalusiërs met 1-2 bij Granada CF.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen