FC Volendam geeft zege weg, FC Emmen profiteert

17 januari 2015, 21:42

FC Volendam heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Oss twee punten laten liggen. De Noord-Hollanders zagen, terwijl ze met een man meer stonden, de bezoekers in blessuretijd terugkomen tot 2-2.

Dennis Janssen bracht FC Oss na een kwartier spelen aan de leiding met een volley vanaf de rand van de 'zestien', waarbij FC Volendam-keeper Theo Zwarthoed blunderde. Vijf minuten later werd het gelijk door een benutte penalty van Kevin Brands, toegekend na een overtreding van Lorenzo Piqué op Brandley Kuwas. Dit kwam de Oss-speler op een rode kaart te staan.

Kuwas bracht Volendam op slag van rust op 2-1 na een fraaie aanval en leek daarmee de matchwinner te worden. In blessuretijd besliste Justin Mathieu anders. De invaller bij FC Oss tekende voor de 2-2 eindstand.

FC Volendam staat vierde in de Jupiler League met 39 punten, vier minder dan nummer drie FC Eindhoven. Die ploeg haalde vrijdag uit tegen koploper NEC (3-0). FC Oss staat met dertig punten in de middenmoot.

Nummer vijf FC Emmen verkleinde de achterstand op FC Volendam tot één punt. De formatie van scheidend coach Joop Gall deed dat door later op de avond met 1-2 te winnen bij middenmoter De Graafschap. Door goals van Cas Peters en Niek Vossebelt leidde FC Emmen bij rust al met 0-2 op de Vijverberg. Twaalf minuten na de pauze moest de thuisploeg verder met tien man door een rode kaart van keeper Hidde Jurjus vanwege hands. Met een man minder kwam De Graafschap dertien minuten voor tijd via Vincent Vermeij wel terug in de wedstrijd, maar verder liet FC Emmen het niet komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen