Ajax behoorlijk gehavend tegen Twente; Tete in basis

13 februari 2015, 13:29   Bijgewerkt: 13 februari 2015, 13:35

Frank de Boer kampt in aanloop naar de belangrijke competitiewedstrijd tegen FC Twente (zondag) met de nodige personele problemen. De coach van Ajax heeft te maken met een volle ziekenboeg, heeft hij op zijn perspraatje voorafgaand aan het duel in de Amsterdam ArenA bevestigd.

Ajax moet het zondag tegen de Tukkers stellen zonder Diederik Boer, Kolbeinn Sigthórsson, Ricardo van Rhijn, Peter Leeuwenburgh, Lucas Andersen en Niki Zimling. De langer geblesseerde Viktor Fischer trainde donderdag voor het eerst weer voluit, maar is nog niet wedstrijdfit. Van Rhijn heeft een enkelblessure overgehouden aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2 winst) en zal vervangen worden door basisdebutant Kenny Tete. Andersen was flink ziek. "Hij is beter, maar is wel 3 kilo afgevallen. Dus hij zit niet bij de selectie", legt De Boer uit. Zimling moest de training hinkend verlaten.

De trainer van de Ajacieden hoopt dat de fysieke problemen bij Ajax in de rest van het seizoen zullen meevallen en zal daar de nodige maatregelen voor treffen. "We moeten gaan rouleren, want we krijgen een heel zwaar programma de komende periode", aldus De Boer, die wel kan beschikken over Thulani Serero, Davy Klaassen en Ricardo Kishna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen