De papieren van PSV, Ajax en Feyenoord in Europa

26 februari 2015, 13:28   Bijgewerkt: 26 februari 2015, 14:21

Het is een meer dan belangrijke dag voor het Nederlandse voetbal. PSV, Ajax en Feyenoord hopen vanavond ten koste van respectievelijk Zenit St. Petersburg, Legia Warschau en AS Roma een plaats in de achtste finales van de Europa League te bemachtigen. De Nederlandse clubs hebben uiteenlopende uitgangsposities. Geen van de returns is een formaliteit, aangezien niemand al kansloos is of al met één been in de volgende ronde staat. Het wordt dus spannend.

18.00 uur: Zenit St. Petersburg - PSV (uitgangspositie: 1-0)

Het perspectief

PSV hoopt op schaakmat in Rusland

Een schaakspel, dat verwacht Cocu van de return tegen Zenit. De keuzeheer van PSV denkt dat het een tactisch gevecht gaat worden in St. Petersburg. "Dat maakt het mooi om op dit niveau te acteren", zei hij op zijn perspraatje. Cocu zag dat het relatief jonge PSV niets minder was dan Zenit, maar dat geslepenheid de doorslag gaf. "We kunnen ons meten, maar het is de kunst een volgende stap daarin te kunnen zetten. Snel leren van de wedstrijden en de ervaringen die we als team opdoen", aldus Cocu. De trainer kan niet beschikken over Karim Rekik en Santagio Arias, maar de selectie van PSV is verder volledig fit. Er hoeven dan ook geen spelers gespaard te worden voor de eredivisiekraker tegen Ajax van komende zondag.

19.00 uur: Legia Warschau - Ajax (uitgangspositie: 0-1)

Het perspectief

Scoren en schreeuwen in leeg stadion

Ajax zal zich ondanks de uitgangspositie niet gaan ingraven, verzekerde trainer Frank de Boer op de persconferentie. "We moeten gewoon proberen om ons eigen spel te spelen. Vooral omdat we graag willen scoren tegen Legia. Het voordeel moet zich uitbetalen", doelde de trainer op de 1-0 stand. Wat zeker een rol gaat spelen in de return, zijn de sfeerloze omstandigheden. Het Stadion Wojska Polskiego zal leeg zijn, vanwege een UEFA-straf voor Legia. "Of ik zal schreeuwen in een leeg stadion? Natuurlijk. Het kan me niks schelen of het stadion leeg of vol is. Als ik mijn spelers maar kan bereiken", aldus De Boer. De keuzeheer van Ajax mist Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthórsson en Niki Zimling door blessures in Polen. Richairo Zivkovic en Queensy Menig zijn ook niet mee. Ajax won al elf opeenvolgende keren niet meer buitenshuis in Europa.

21.05 uur: Feyenoord - AS Roma (uitgangspositie: 1-1)

Het perspectief

Feyenoord gaat vol voor sensatie

Over de ongeregeldheden in de binnenstad van Rome is genoeg gezegd en geschreven, het moet op het veld gebeuren. Knikkert Feyenoord een tegenstander als Roma uit de Europa League, dan maakt dat Nederland trots. Het is zeker mogelijk, eerder dit seizoen werd titelhouder Sevilla al verslagen in een kolkende Kuip. "We hebben absoluut het gevoel dat er iets te halen valt voor ons. We gaan er vol voor", aldus Rutten, die de herstelde Sven van Beek weer kan inzetten. Feyenoord wist voor het eerst sinds tien jaar weer eens te overwinteren in Europa, hoe mooi zou het zijn als het ten koste van Roma in de race zal blijven? "De mensen hier hunkeren naar succes", weet Rutten. Maar dat het heel moeilijk wordt, dat staat vast. Dat weet Jordy Clasie ook: "Roma beschikt voorin over zó veel kwaliteit, dat ze uit het niets een doelpunt kunnen maken. Het wordt een loodzware avond", waarschuwt de aanvoerder. We zijn benieuwd wat Feyenoord kan, met de onvoorwaardelijke steun van het Legioen.

De kansen van PSV, Ajax en Feyenoord

Ajax heeft dankzij haar 1-0 zege in de ArenA de beste papieren om verder te gaan. Voor PSV wacht de grootste uitdaging, aangezien het sterke en kapitaalkrachtige Zenit zwaar in het voordeel is. Feyenoord heeft, met een tegenstander als Roma, het minste te verliezen. Maar hoe zonde zou het zijn als het fraaie resultaat in Italië geen mooi gevolg krijgt? De Nederlandse voetballiefhebbers zijn redelijk positief gestemd, als we de resultaten van een poll op FCUpdate.nl moeten geloven. Ruim de helft van de bezoekers denkt dat er twee Nederlandse clubs doorgaan, ongeveer een derde van de lezers denkt dat één ploeg zich zal plaatsen voor de achtste finales en ruim tien procent zegt dat alle drie de ploegen doorstomen naar de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen