Willem II speelt play-offs ondanks zege, Excelsior veilig

8 mei 2016, 16:41   Bijgewerkt: 8 mei 2016, 17:49
Foto: © ProShots

Willem II moet de play-offs om promotie/degradatie in. De Tilburgers wonnen zondag in de laatste speelronde van de Eredivisie weliswaar met 2-3 bij Roda JC Kerkrade, maar hadden daar niets aan omdat concurrent Excelsior op visite bij het al gedegradeerde SC Cambuur eveneens de volle buit pakte: 0-2.

Nummer zestien Willem II begon met een achterstand van één punt op nummer vijftien Excelsior aan de laatste speelronde en had het dus niet in eigen hand. In Kerkrade deed de ploeg van trainer Jurgen Streppel in elk geval wat ze moest doen, al ging het niet gemakkelijk. Willem II begon ijverig in het Parkstad Limburg Stadion, maar kwam wel twee keer op achterstand.

Willem II kwam fel uit de kleedkamer voor de tweede helft, wat al in de eerste minuut tot de gelijkmaker leidde. Bruno Andrade scoorde knap in de korte hoek na een pass van Falkenburg. Andersen slalomde acht minuten later de 2-3 op het scorebord, omdat Roda JC er achterin maar niet in slaagde de bal weg te krijgen. Het bleef vervolgens bij 2-3 en dus moest Willem II alleen nog hopen op goed nieuws vanuit Leeuwarden.

In het tweede bedrijf begon Cambuur fel en drong het Excelsior, ongetwijfeld tot genoegen van Willem II, terug. Lang duurde het Friese offensief niet, aangezien Kevin Vermeulen in de 59ste minuut de eindscore vastlegde op 0-2 in Kralings voordeel. Brandley Kuwas stond met een fraaie pass aan de basis van het doelpunt, waarna Van Weert zich niet zelfzuchtig toonde en de bal breed legde op Vermeulen.

Excelsior is verzekerd van handhaving, Willem II moet dat via de nacompetitie zien te bewerkstelligen. Het begint in de tweede ronde tegen Almere City FC, dat FC Emmen in de eerste ronde uitschakelde. Als Willem II afrekent met de Flevolanders, dan volgt mogelijk een burenruzie met NAC Breda. Dat team stuit eerst op FC Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen