NAC Breda vangt bij ADO vertrokken Korte gratis op

24 juni 2016, 11:22
NAC Breda vangt bij ADO vertrokken Korte gratis op

In navolging van Robbie Haemhouts heeft ook Giovanni Korte deze week zijn transfer naar NAC Breda afgerond. De 22-jarige aanvaller vertrok deze zomer transfervrij bij ADO Den Haag, waar zijn contract afgelopen was, en heeft voor drie seizoenen getekend in het Rat Verlegh Stadion.

Korte doorliep de jeugdopleiding bij ADO, maakte daar in 2013 zijn officiële debuut in betaalde voetbal en zette de volgende stap in zijn carrière bij FC Dordrecht. Na twee verhuurperiodes bij Dordt keerde hij vorig seizoen terug bij ADO, waar hij zich mede door blessureleed nooit vast in de basis wist te spelen.

"NAC staat bij mij te boek als een grote club die door omstandigheden een divisie te laag speelt", reageert Korte op zijn nieuwe uitdaging. "Ik hoop in de geweldige entourage in het Rat Verlegh Stadion goed te gedijen. Het plan is om aanvallend en attractief voetbal te spelen, dat is een ambitie die mij erg aanspreekt."

Technisch Directeur Hans Smulders van NAC denkt dat Korte een directe aanwinst is, zo zegt hij op de clubwebsite. "Met de komst van Giovanni worden de contouren van het nieuwe NAC steeds meer zichtbaar. Het is een zeer snelle en wendbare speler, waarvan wij overtuigd zijn dat hij het NAC DNA heeft."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen