Doelpuntloos gelijkspel maakt AZ niet veel wijzer

3 november 2016, 20:54

AZ is met het 0-0 gelijke spel in Israël tegen Maccabi Tel Aviv weinig opgeschoten in de Europa League. De Alkmaarders blijven laatste in groep D, met twee punten uit vier duels. Omdat Dundalk niet wist te stunten in Rusland tegen Zenit St. Petersburg, blijft de achterstand op de tweede plaats echter slechts twee punten. 

Ondanks zijn vijf doelpunten in de laatste vijf wedstrijden mocht Robert Mühren opnieuw niet in de basis starten voor AZ. Wout Weghorst kreeg de voorkeur van coach John van den Brom, maar in de eerste helft was niet te zien waarom. De boomlange spits kwam amper in het spel voor en kon zowel over de grond als in de lucht niet gevaarlijk worden.

Het resulteerde dan ook een in een vrij tandeloze eerste helft van de Alkmaarders, op een overigens zeer slecht bespeelbaar veld in het Netanjastadion. Een hard schot van Mattias Johansson was een minuut voor rust het gevaarlijkste wapenfeit van AZ. De rechtsback speelde de bal door de benen van Maccabi-verdediger Omri Ben Harush en schoot vervolgens rakelings over het doel van Predrag Rajkovic. Het zei veel over de aanvallende onmacht van AZ.

De Alkmaarse defensie had het dan ook een stuk drukker. Met name linksbuiten Tal Ben Chaim zorgde voor de meeste dreiging, maar vanwege besluiteloosheid kon hij geen échte kansen creëren. Spits Vidar Kjartansson had na twaalf minuten spelen overigens al moeten scoren, maar de IJslander schoof de bal oog in oog met Sergio Rochet voorlangs. Ook rechtsback Dasa kreeg vlak voor rust nog een goede mogelijkheid, maar zijn harde inzet vloog eveneens voorlangs.

Na de onderbreking leek zich hetzelfde speelbeeld te gaan voltrekken, en daar had Van den Brom al snel genoeg van. De AZ-coach bracht al na tien minuten Mühren voor Rens van Eijden en even later ook Dabney Dos Santos voor Iliass Bel Hassani. De wissels sorteerden eigenlijk direct effect. AZ was in de tweede helft een stuk gevaarlijker en leek conditioneel een stuk beter in orde dan de Israëlische tegenstander.

De eerste echt grote kans aan Alkmaarse zijde viel na een ruim uur spelen te noteren, voor Levi Garcia. De linksbuiten kwam goed naar binnen, maar zag zijn schot bij de eerste paal gekeerd worden door Rajkovic. Even later waren de Alkmaar het dichtst bij de openingstreffer, via (wie anders dan) Mühren. De Volendamse spits mocht op de rand van het zestienmetergebied aanleggen voor een vrije trap, maar zijn subtiele poging scheerde enkele centimeters langs het Maccabi-doel.

Ook mede-invaller Dos Santos kreeg een kwartiertje voor tijd een grote mogelijkheid op een doelpunt, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Zijn poging verdween dan ook enkele meters langs het doel van Rajkovic. Met het inbrengen van Fred Friday deed Van den Brom nog een uiterste poging om een doelpunt te forceren, maar het mocht niet zo zijn. Beide ploegen bleken niet meer in staat om gevaarlijk te worden voor het vijandelijke doel, waardoor de 0-0 stand ongewijzigd bleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen