Jørgensen zéér zelfkritisch: "Ik ben verantwoordelijk"

22 oktober 2017, 19:05
Foto: © ProShots

Ajax won weliswaar met duidelijke cijfers in De Kuip, maar Nicolai Jørgensen vindt niet dat de Amsterdammers ook daadwerkelijk beter waren dan Feyenoord. De Deense spits, die zelf een penalty en een goede kans om zeep hielp tegen de titelconcurrent, vindt dat de uitslag het verhaal van de wedstrijd niet vertelt. Steven Berghuis is een andere mening toegedaan.

FCUpdate.nl vroeg na afloop aan Jørgensen wat in de 183ste Klassieker het grootste verschil was tussen Feyenoord en Ajax. "Ik denk niet dat er voetballend gezien sprake was van een verschil. We hebben onze kansen gewoon niet afgemaakt. Deze 1-4 is niet representatief voor de wedstrijd", verzucht de Deen. "Ik miste een penalty en vlak daarna ook nog een goede kans. Dat is de enige reden voor deze nederlaag. Het was cruciaal. De blessures zijn geen oorzaak; dat kunnen we wel opvangen."

Berghuis

Berghuis vindt, in tegenstelling tot Jørgensen, wél dat de aartsrivaal terecht gewonnen heeft. "Ajax was gewoon beter, zo simpel is het", concludeert hij na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax in de mixed zone van De Kuip. Hij vertelt wel dat het gevoel in de ploeg van Feyenoord weleens beter geweest is. "Het is natuurlijk niet makkelijk als je veel verliest, ook in de Champions League. Dat doet wat met het vertrouwen. En dan missen we ook nog veel spelers", doelt Berghuis op Jan-Arie van der Heijden, Sven van Beek, Eric Botteghin en Renato Tapia.

Berghuis hoopt dat het snel weer beter gaat draaien bij Feyenoord, dat komende woensdag in de beker de amateurs van Swift ontvangt. "We moeten nu niet opeens heel negatief gaan denken. We moeten keihard werken en zorgen dat we de draad weer oppakken. We moeten onszelf goed in de spiegel aankijken en aan onszelf vragen of we er wel het maximale uit halen", aldus Berghuis. "En als de geblesseerde jongens weer terug zijn, is het zaak om weer een vast team te bouwen."

Door: Koen Jans

[photo,109735,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen