Post twijfelgeval bij VVV, Groenendijk moet puzzelen

20 oktober 2017, 14:33
Foto: © ProShots

Bij het ingaan van de negende speelronde van de Eredivisie staan VVV-Venlo en ADO Den Haag, die zaterdagavond (vanaf 19.45 uur) tegenover elkaar staan in De Koel, keurig in de middenmoot geposteerd. VVV staat negende met twaalf punten, wat er twee meer zijn dan nummer elf ADO. Na het weekend kunnen de rollen dus echter zomaar omgedraaid zijn.

Steijn treft voormalig broodheer

VVV-coach Maurice Steijn hoopt dat een dergelijk scenario voorkomen kan worden, maar maakt zijn borst nat. De trainer vindt ADO een geduchte tegenstander. "Het team is in balans, is in alle linies sterk. Het is echt niet zo dat we ze wel even oprollen", zegt Steijn op de clubwebsite over de opponent uit Den Haag. ADO is de voormalig werkgever van Steijn, die tussen 1981 en 1993 speler was bij de Haagse club en daar van 2005 tot 2014 werkzaam was als trainer.

Captain Danny Post is een twijfelgeval bij VVV, waardoor Steijn voor dezelfde elf namen lijkt te kiezen als vorige week tegen PSV (2-5 verlies). "Danny heeft nog wat last. Pas kort voor de wedstrijd weet ik of hij kan spelen. Als hij niet speelt, beginnen we in dezelfde opstelling als vorige week tegen PSV", aldus Steijn, die vermoedelijk dus met Moreno Rutten op het middenveld en Jens Janse als rechtsback speelt. Tristan Dekker, Johnatan Opoku en Etienne Amenyido zijn nog niet fit bij VVV.

Groenendijk moet anticiperen

ADO was de laatste weken goed bezig, maar slikte vorige week een vervelende nederlaag tegen Excelsior (1-2). "Verliezen went nooit", blikt coach Alfons Groenendijk terug bij ADO TV. "Er is veel over gezegd. We speelden zeventig minuten lang met tien man. We hebben alles gedaan om nog te kunnen winnen, onder meer aanvallend gewisseld, maar het mocht niet baten. We hadden wel het gevoel dat het nog kon. Dat zit ook een beetje in onze aard, ook als we tegen PSV of Ajax spelen. Helaas viel het nu, in tegenstelling tot de weken ervoor, de verkeerde kant op."

Groenendijk moet sleutelen aan zijn opstelling, omdat Tom Beugelsdijk en Edouard Duplan geschorst zijn. Over de straf voor Beugelsdijk, die na een beroepszaak alsnog voor vier duels geschorst werd, wil de trainer van ADO weinig zeggen. Wel over diens vervanger. "Thomas Meissner gaat zeker spelen. Hij heeft het in de laatste maanden van het vorige seizoen heel goed gedaan. Tom heeft echter in de voorbereiding zijn plek iets meer afgedwongen dan Thomas. Maar hij is er klaar voor. Hij is echt een echte prof en weet wat er gevraagd wordt. Het is geen probleem om hem daar neer te zetten", aldus Groenendijk.

De trainer van ADO zegt 'meerdere opties' te hebben voor de vervanging van Duplan. Jongens als Elson Hooi, Melvyn Lorenzen kunnen spelen, maar er zijn ook beloften die zich aandienen. Het is een positief verhaal. We schromen niet om jonge jongens de kans te geven, dat past ook in de filosofie van ADO", aldus Groenendijk. Wilfried Kanon en Sheraldo Becker zijn nog twijfelgevallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen