NAC bindt Poolse doelman (18) voor vijf seizoenen

16 november 2017, 20:42

NAC Breda heeft doelman Karol Niemczycki (18) vastgelegd. De Pool tekende een lang contract met een lengte van vijf seizoenen, waarmee hij vastligt tot de zomer van 2023. Niemczycki trainde vanaf februari al mee met NAC, en speelde wedstrijden in de A-junioren. Het is voor hem zijn eerste contract.

"We hebben Karol in februari naar Breda gehaald met de gedachte om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij zal zijn wedstrijden voorlopig bij onder 19 blijven spelen en daarnaast het dagprogramma van onze selectie in Zundert volgen", legt technisch directeur Hans Smulders uit op de website van NAC.

In zijn vaderland kwam hij als jeugdspeler uit voor Cracovia Krakow en AP Profi Krakow, de voetbalacademie van Eredivisie-bekende Arek Radomski. "Hij heeft het talent, de ambitie en de werklust om een zeer goede keeper te worden en wij hebben de overtuiging dat hij op termijn onder de lat komt te staan in het eerste elftal. Samen met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar gaan we hard aan de slag om er alles uit te halen."

Niemczycki zelf is duidelijk over zijn plannen bij NAC. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Breda en leer iedere dag weer tijdens de trainingen. Ik hoop dat dit in de toekomst zijn vruchten af gaat werpen. Uiteindelijk wil ik eerste keeper worden van NAC. Dit zal nog niet op de korte termijn zijn, als ik hard blijf werken weet ik dat mijn dromen uit zullen komen."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen