Swansea wint verrassend van Arsenal, zege Liverpool

30 januari 2018, 22:50

Arsenal heeft dinsdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij Swansea City gaf de ploeg van Arsene Wenger een voorsprong uit handen en ging uiteindelijk met 3-1 onderuit. Daardoor zakt Arsenal naar de zesde plek in de Premier League.

Swansea City - Arsenal 3-1

Voor Arsenal leek er weinig aan de hand toen Nacho Monreal op aangeven van Mesut Özil al snel voor de openingstreffer tekende. Swansea, met Mike van der Hoorn en Leroy Fer in de basis, deed echter een minuut later iets terug. Sam Clucas tekende voor de gelijkmaker. Met een uur op de klok was het opnieuw de thuisploeg die scoorde. Jordan Ayew zette Swansea verrassend op voorsprong nadat doelman Petr Cech in de fout ging bij een terugspeelbal van Shkodran Mustafi.

Arsenal ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. Ook aanwinst Henrikh Mkhitaryan, die na zestig minuten als invaller zijn debuut maakte, kon zijn ploeg niet aan een doelpunt helpen. In de slotfase werd het vervolgens nog erger voor Arsenal. Clucas maakte zijn tweede van de avond en bepaalde de einstand zo op 3-1. Voor Swansea een zeer belangrijke zege, want de ploeg verlaat zo voorlopig de degradatiezone en stijgt naar plek zeventien.

Huddersfield Town - Liverpool 0-3

Bij Liverpool begonnen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum op de bank. Zonder het Nederlandse duo kwamen de bezoekers na minder dan een half uur spelen op voorsprong. Een van richting veranderd schot van Emre Can betekende de 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Liverpool de voorsprong. Roberto Firmino schoot vanuit een moeilijke hoek raak.

In de tweede helft slaagde Liverpool er pas laat in om de score verder uit te breiden. Twaalf minuten voor tijd kregen de bezoekers een strafschop toegwezen na een overtreding op Emre Can. Mohamed Salah schoot vervolgens vanaf de stip de 0-3 binnen. Daarmee houdt Liverpool de druk op nummer drie Chelsea, dat woensdag nog in actie komt tegen AFC Bournemouth. Beide ploegen hebben nu vijftig punten.

West Ham United - Crystal Palace 1-1

Crystal Palace kwam na 24 minuten op voorsprong dankzij een treffer van Christian Benteke. West Ham United kreeg vlak voor rust de ultieme kans op de gelijkmaker na een overteding van James Tomkins op Javier Hernandez. Mark Noble zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker. In de tweede helft werd er vervolgens niet meer gescoord waardoor het bij een gelijkspel bleef. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen