Beker Buitenland: Narsingh geeft drie assists, PSG door

7 februari 2018, 00:30

Over de grens was vanavond veel bekervoetbal. In dit overzicht behandelen we bekerwedstrijden uit Engeland, Frankrijk, België en Turkije. Met een hoofdrol voor Luciano Narsingh in de FA Cup.

Swansea City - Notts County 8-1

Anderhalve week geleden bleef Swansea City in de vierde ronde van de FA Cup steken op een 1-1 gelijkspel bij Notts County, waardoor het veroordeeld werd tot een replay. De Welshmen maakten vanavond in eigen stadion alsnog ruim het verschil met de vierdeklasser: 8-1.

Luciano Narsingh speelde met drie assists een belangrijke rol in de zege van Swansea City. De Nederlandse aanvaller verrichtte het voorbereidende werk bij de 1-0, 3-0 en 4-1. Narsingh had net als Mike van der Hoorn een basisplek bij Swansea City, keeper Erwin Mulder bleef op de bank.

Birmingham City - Huddersfield Town FC 1-4

In de replay tussen Birmingham en Huddersfield stond het, net als in de eerste ontmoeting, na negentig minuten 1-1. Verlenging moest derhalve uitkomst bieden. Daarin won Premier League-club Huddersfield alsnog ruim van de Championship-club: 1-4. Rajiv van La Parra was verantwoordelijk voor de 1-3. De Nederlander had net als Terence Kongolo een basisplek bij Huddersfield.

FC Sochaux - Paris Saint-Germain 1-4

In de Coupe de France schaarde Paris Saint-Germain zich bij de laatste acht door tweedeklasser Sochaux met 1-4 te verslaan. Angel Di Maria schitterde met een hattrick in het Stade Auguste-Bonal, Edinson Cavani maakte de andere PSG-treffer. Tussendoor kwam Sochaux via Florian Martin langszij. PSG eindigde wel met tien man, omdat keeper Kevin Trapp in de slotfase een directe rode kaart kreeg.

Ook Olympique Marseille haalde de kwartfinales. Het was met 0-9 te sterk voor Ligue 2-club FC Bourg Péronnas. Derdedivisionist Les Herbiers won verrassend met 0-3 bij Auxerre, dat op het tweede voetbalniveau van Frankrijk uitkomt.

RC Genk - Kortrijk 1-0

RC Genk plaatste zich in België als eerste voor de bekerfinale. Het won de return tegen Kortrijk voor eigen publiek met 1-0, wat precies genoeg was na de 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd. Genk, dat won dankzij een goal van Ibrahima Seck in de vijftiende minuut, bekert op basis van meer gemaakte uitdoelpunten verder. In de eindstrijd op 17 maart ontmoet het Standard Luik of Club Brugge. Standard verdedigt donderdag in Brugge een 4-1 zege uit de eerste confrontatie.

Gençlerbirligi - Besiktas 0-1

Besiktas, met Jeremain Lens en Ryan Babel in de basis, greep in Turkije het eerste ticket voor de halve eindstrijd. Na vorige week de thuiswedstrijd tegen Gençlerbirligi al met 3-1 te hebben gewonnen, won het de return in Ankara met 0-1. Mustafa Pektemek was met een treffer in de 25ste minuut de matchwinner. Besiktas-speler Necip Uysal kreeg in de 71ste minuut nog wel zijn tweede gele kaart, maar aan de score veranderde niets meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen