Zware blessure Ter Avest bezorgt FC Twente zorgen

27 februari 2018, 09:17   Bijgewerkt: 27 februari 2018, 09:57
Zware blessure Ter Avest bezorgt FC Twente zorgen

De zware blessure van Hidde ter Avest bezorgt FC Twente een dubbel probleem. Niet alleen moet trainer Gertjan Verbeek een andere rechtsback inzetten in de strijd tegen degradatie, ook dreigt de verdediger aan het einde van dit seizoen transfervrij de deur uit te lopen.

Zijn contract loopt namelijk af deze zomer en hoewel FC Twente een optie kan lichten in zijn contract, is dat voor de Tukkers zo goed als onbetaalbaar. Die verbintenis is nog in de oude financiële situatie van de club uit Enschede opgesteld, zo schrijft De Telegraaf. En dus is het nieuwe salaris veel te hoog om op te hoesten. 

Daarom kan de optie van Ter Avest alleen gelicht worden, als hij ook daadwerkelijk deze zomer wordt verkocht. Dat was dan ook het plan van FC Twente, maar door de zware blessure is de kans klein dat de jeugdinternational zich in de kijker speelt bij grote clubs. Dus als Twente de optie in het contract licht, is de kans groot dat ze hem (in elk geval een half jaar) nog een flink salaris moeten uitbetalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen