Vitesse vindt oplossing voor contract met geen enkele waarde

12 juli 2018, 16:32

Vitesse heeft een oplossing gevonden voor Kees van Buuren, wiens contract in Arnhem niets waard bleek. De 31-jarige werd door Vitesse vastgelegd als mentor bij Jong Vitesse. Echter veranderde de KNVB de reglementen en kennen beloftenteams vanaf dit seizoen een leeftijdsgrens van 23 jaar. Voor Vitesse en Van Buuren was dat een hard gelag. Als alternatief gaat hij nu aan de slag als manager van de commerciële voetbalschool van Vitesse.

"We zijn blij dat we tot een oplossing zijn gekomen", zegt algemeen directeur Joost de Wit tegen De Gelderlander. "Kees heeft via de VVCS (Vereniging van contractspelers, red.) diverse cursussen gevolgd. Die komen nu mooi van pas." Van Buuren, die vorig seizoen voor Almere City speelde zal niet in actie komen voor Vitesse, maar mag wel spelen voor een amateurclub. "Dat is helemaal aan hem."

Vitesse's voetbalschool levert clinics en trainingen aan externe partijen. Hier komen teams uit de hele wereld op af. Amateurclubs uit Nederland maken ook gebruik van de voetbalschool. Deze commerciële tak van Vitesse staat los van de academie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen