FC Groningen aast nog op een multifunctionele back

3 augustus 2018, 14:06

FC Groningen hoopt zich nog te versterken met een multifunctionele back. Technisch manager Ron Jans denkt aan iemand à la Daley Blind. Jans speurt stad en land af, maar wordt beperkt door de financiële middelen. "Het moet inderdaad wel binnen de financiële mogelijkheden passen en die zijn niet zo groot."

De spoeling is dun op de backposities van Groningen. Django Warmerdam speelt op links, maar trainer Danny Buijs gebruikte hem in de voorbereiding naar tevredenheid op het middenveld. De 21-jarige Amir Absalem dient als back-up, maar is hij wel voldoende gerijpt? Eventueel kan aanwinst Jeffrey Chabot ook op de linkerkant spelen. Op rechts is de bezetting helemaal mager. Deyovaisio Zeefuik heeft amper concurrentie. Mike te Wierik is een optie, maar dat is voor Groningen niet ideaal. Buijs wil hem in het centrum laten spelen.

Vandaar dat Jans de komende maand een vleugelverdediger hoopt te strikken. Die eventuele nieuweling moet ook binnen het financiële kader van de Trots van het Noorden passen. "Dat bemoeilijkt de zoektocht. Het zou veel gemakkelijker speuren zijn met een goed gevulde portemonnee, maar dat is nou eenmaal niet de situatie bij ons. Desalniettemin is het een aandachtspunt, want we vinden dat we een back te kort komen", zegt Jans in het Dagblad van het Noorden.

Jans bekeek vorige week een verdediger in Duitsland. "De verdediger die ik heb bekeken was best een aardige speler, maar het is geen optie, want hij is te duur."

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen