Vitesse laat talent Van Bergen naar sc Heerenveen gaan

31 augustus 2018, 12:09   Bijgewerkt: 1 september 2018, 00:08

SC Heerenveen heeft op de laatste dag van de transferwindow Mitchell van Bergen (19) overgenomen van Vitesse. Hij tekende voor vier seizoenen in het Abe Lenstra Stadion. De jeugdinternational kan op de linker- en rechterflank uit de voeten.

Van Bergen speelde twee weken geleden nog met Vitesse tegen Heerenveen (1-1). "De interesse was er toen al, maar je gaat natuurlijk wel volle bak omdat je dan nog onder contract staat bij Vitesse", zegt hij op de website van zijn nieuwe club. "Toen ik het stadion in kwam, voelde het meteen goed. Eigenlijk voelde het als een thuiswedstrijd. Tijdens de wedstrijd heb ik stiekem wel even gekeken naar de manier van spelen en de supporters van sc Heerenveen."

De aanwinst van Heerenveen is een bekende van Gerry Hamstra, de technisch directeur in Friesland. Hamstra werkte eerder in de jeugdopleiding van Vitesse. Het jeugdexponent debuteerde eind 2015 voor de enkelvoudig bekerwinnaar, maar dit seizoen had Van Bergen weinig uitzicht op speeltijd. Bij Heerenveen hoopt hij op meer minuten.

Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse: "We vonden én vinden dat Mitchell over veel talent beschikt. Op dit moment doet Roy Beerens het echter uitstekend en hebben we met Hilary Gong een ander veelbelovend talent op die positie. Het aanbod vanuit Heerenveen was voor zowel Mitchell als ons dusdanig interessant, dat we er toch op in zijn gegaan."

Mogelijk laat Heerenveen nog een speler vertrekken. Arber Zeneli, Pelle van Amersfoort, Morten Thorsby en Yuki Kobayashi kwamen deze zomer in aanmerking voor een transfer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen