Spoorboekje: Willem II - ADO en mooie potjes in Eerste Divisie

14 december 2018, 07:00   Bijgewerkt: 13 december 2018, 23:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 14 december.

Wedstrijden

Willem II - ADO Den Haag (20.00 uur)

Met Tom Beugelsdijk in de basis hoopt ADO Den Haag vanavond in Tilburg de negatieve spiraal te doorbreken. De Hagenaren kunnen de punten goed gebruiken, want zij staan slechts twee punten los van de degradatiezone. Maar dat geldt ook voor Willem II, dat sinds eind augustus geen thuiswedstrijd meer heeft gewonnen. Kortom: beide teams snakken naar een zege.

Go Ahead Eagles - FC Den Bosch (20.00 uur)

De absolute kraker van de achttiende speelronde van de Eerste Divisie. FC Den Bosch is de zeer verrassende koploper en treft in Go Ahead Eagles een tegenstander die óók bovenin meedoet. Het verschil tussen de clubs is slechts een punt in het voordeel van de Bosschenaren, dus Go Ahead weet dat het bij een zege in elk geval een één plaatsje stijgt. Laat Sparta vanavond daarnaast punten liggen, dan gaat de club uit Deventer weer aan kop in de Eerste Divisie.

Nürnberg - Wolfsburg (20.30 uur)

Ein-de-lijk kreeg Paul Verhaegh de afgelopen speelronde weer een kans bij VfL Wolfsburg. De verdediger mocht tegen Hoffenheim (2-2) voor de eerste keer dit seizoen opdraven in de Bundesliga. Het is nog maar de vraag of Verhaegh vanavond tegen Nürnberg weer een kans krijgt. Wie waarschijnlijk wel start, is Wout Weghorst. Hij gaat in Nürnberg op jacht naar zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen. Bij de thuisploeg lonkt de volgende basisplek voor Virgil Misidjan.

Voetbal op tv

18.30 uur: Duisburg - HSV, FOX Sports 4, live verslag van het 2. Bundesliga-duel

20.00 uur: Willem II - ADO Den Haag, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: Go Ahead Eagles - FC Den Bosch, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: SC Cambuur - FC Twente, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Keuken Kampioen Divisie Live, FOX Sports 7, schakelprogramma Eerste Divisie

20.00 uur: Nürnberg - Wolfsburg, FOX Sports 4, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

22.00 uur: Keuken Kampioen Divisie Highlights, FOX Sports 7, samenvattingen Eerste Divisie-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen