Skovgaard naar sc Heerenveen: "Ik vind het wel spannend"

29 januari 2019, 14:03

SC Heerenveen-aanwinst Andreas Skovgaard wilde een nieuwe stap maken in zijn carrière. Hij koos voor de Friese club, maar kon ook naar Willem II, Engeland en Duitsland. "Ik word in maart 22, dit is een goed moment om naar het buitenland te vertrekken", aldus de dinsdag gepresenteerde Skovgaard.

De Deen wilde zijn aflopende contract bij FC Nordsjaelland niet verlengen, waarna Heerenveen direct toehapte. De Friezen bleken het meest slagvaardig en schotelden de verdediger een contract voor drieënhalf jaar voor. "Ik vind het wel spannend, want ik heb vanaf mijn dertiende alleen voor Nordsjaelland gespeeld. Ik moet mijn vertrouwde omgeving loslaten en zonder mijn familie een nieuwe toekomst opbouwen in Nederland", vertelt Skovgaard op het clubkanaal van Heerenveen.

Skovgaard is gehaald voor de vertrokken Dave Bulthuis. De Scandinaviër kan net als zijn voorganger als centrale verdediger spelen, maar heeft ook de capaciteiten van een linksback. "Ik ben sterk aan de bal en kan goed duelleren. Ik ben niet de snelste, maar wel slim. Positioneel sta ik vaak op de juiste plek. Ik heb een goede pass en kan mee opbouwen, maar mijn eerste prioriteit is voorkomen dat we doelpunten tegen krijgen. Daarnaast praat ik veel in het veld, probeer medespelers te coachen en bewaak de organisatie."

De komende tijd heeft Skovgaard nodig om te acclimatiseren. "Het zal even duren voor de fans de echte Andreas Skovgaard zien, maar aan de andere kant, als de trainer me zaterdag tegen Vitesse nodig heeft, dan zal ik er klaar voor zijn", verzekert de linkspoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen