NAC Breda leeft weer na zege: "Het geloof is er nog"

4 april 2019, 08:11
NAC Breda leeft weer na zege:

NAC Breda leeft weer: de ploeg van de nieuwe trainer Ruud Brood won in de laatste secondes van de wedstrijd bij Excelsior en heeft als nummer achttien opeens weer uitzicht op de plekken daarboven. En dus is de ontlading groot bij de hekkensluiter van de Eredivisie. "Lekker dat je wint: we staan met zes wedstrijden te gaan, vier punten achter. Waarom niet", vraagt de coach zich af.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de late 1-2 zege, wat voor veel blijdschap zorgde. "Het geloof is er nog, dat zie je aan de ontlading bij de spelers en aan de manier van spelen", analyseerde Brood, die na zijn remise tegen VVV-Venlo zijn tweede wedstrijd winnend afsloot. "En wederom kwamen we terug van een achterstand. Dat zegt iets over de veerkracht. Ik denk dat het nog wel gaat leven."

En dus kon de coach tevreden zijn, zeker omdat hij de zege niet meer had verwacht. "Na de grote kans voor Illic, dacht ik dat het heel moeilijk zou worden. De corners vond ik niet zo goed genomen, behalve de laatste. Mooi, want als je op 1-1 blijft steken, is het jammer", doelde Brood op de vele kansen die NAC Breda miste.

Klein feestje

Ook Giovanni Korte was zeer blij met de overwinning van NAC Breda. "Nu een klein feestje vieren en zaterdag deze lijn doortrekken tegen Heracles", zei hij vastbesloten. "We zijn nog niet dood. Dit is een goede boost, we zijn niet veilig hè. We moeten nog wat clubs inhalen. Emmen volgende week wordt een hele belangrijke. De spirit is goed, het geluk is nu aan onze zijde. Kan jij het uitleggen? Ik niet, ik heb daar geen verklaring voor."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen