Seedorf en Kameroen starten Afrika Cup met zege op Guinea

25 juni 2019, 20:52

Clarence Seedorf is de Afrika Cup als bondscoach van Kameroen begonnen met een zege. De titelverdediger was in de eerste poulewedstrijd te sterk voor Guinea: 2-0. In aanloop naar de openingsduel werd Kameroen nog opgeschrikt door het afhaken van Joel Tagueu. De aanvaller kampt met hartproblemen. Daarnaast waren er strubbelingen over de premies.

Al die problemen stonden de ploeg van Seedorf niet in de weg tegen Guinea. De Ontembare Leeuwen waren de bovenliggende ploeg en creëerden kansen. Een foutje van André Onana bezorgde Kameroen nog een hachelijk moment voor eigen doel. De tweede helft ging op dezelfde voet verder, maar moest Kameroen ook rekening blijven houden met Guinea. Twee keer kon Onana opgelucht ademhalen.

Halverwege tweede helft nam Kameroen afstand. Yaya Banana kopte op aangeven van Karl Toko Ekambi binnen. Drie minuten later paste Seedorf een gouden wissel toe. Met zijn eerste balcontact was het meteen raak voor Stephane Bahoken. In de slotfase zat het Kameroen niet tegen. Piqueti klopt Onana, maar zag zijn kopbal op de paal belanden en bleef het 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen