Guardiola na 5-0 zege: "Nog veel dingen te verbeteren"

10 augustus 2019, 16:12
Foto: © ProShots

Manchester City-manager Pep Guardiola ziet nog veel ruimte voor verbetering bij zijn club, ondanks de dikke overwinning bij West Ham United in de eerste speelronde van het nieuwe Premier League-seizoen. De regerend kampioen van Engeland boekte zaterdag een 5-0 zege in Londen.

"Het was een lastige uitwedstrijd, met de aftrap al om 12.30 uur en warme temperaturen", aldus Guardiola bij BT Sport. "De eerste helft was niet heel goed. We hadden geen controle over de tweede bal en leden veel balverlies. Het was belangrijk om de drie punten te pakken en de nul te houden."

"Na de 0-2 kregen zij nog een kans", blijft Guardiola kritisch op het spel van Manchester City. "Maar al met al is dit voor een eerste wedstrijd een ongelooflijk resultaat. In de tweede helft deden we het al veel beter. We bleven toen rustiger, maar we hebben nog wel veel dingen die voor verbetering vatbaar zijn."

Manchester City kwam in de 75ste minuut op 0-3 via Raheem Sterling, twintig minuten nadat de eerdere 0-3 van Gabriel Jesus was afgekeurd wegens buitenspel. Dat laatste gebeurde na tussenkomst van de VAR, die dit seizoen nieuw is in de Premier League. "Je moet mentaal sterk zijn", zegt Guardiola bij de BBC over de voor Manchester City nadelige beslissing van de VAR. "Bij 0-3 is het nagenoeg gespeeld, maar bij 0-2 is dat totaal anders. Je moet rustig blijven en sterk zijn. De VAR verandert de dynamiek. Niet alleen voor de ploeg, maar ook voor de toeschouwers. Dat is een goede les voor de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen