Sterling leidt City met hattrick naar dikke zege in ouverture

10 augustus 2019, 15:22
Foto: © ProShots

Na Liverpool (4-1 winst op Norwich City) is ook Manchester City met een dikke overwinning begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. De regerend kampioen van Engeland won zaterdag de uitwedstrijd tegen West Ham United met 5-0. Raheem Sterling was met een hattrick de grote uitblinker.

Voor rust had Manchester City al meer balbezit dan West Ham United en creëerde het ook meer kansen, wat resulteerde in een 0-1 tussenstand bij de doelwissel. Gabriel Jesus opende in de 25ste minuut de score, door binnen te tikken na een voorzet van Kyle Walker. Riyad Mahrez stond met een mooie pass op Walker aan de basis van de aanval.

In de tweede helft nam Manchester City verder afstand van West Ham United. In de 51ste minuut maakte Raheem Sterling er 0-2 van, na een pass van Kevin de Bruyne. Even later leek het ook 0-3 te worden, maar de tweede treffer van Gabriel Jesus werd afgekeurd omdat assistgever Sterling nipt buitenspel stond. Die beslissing werd genomen na tussenkomst van de VAR, die dit seizoen zijn intrede heeft gedaan in de Premier League.

Een kwartier voor tijd werd het alsnog 0-3. Ditmaal scoorde Sterling met een wippertje, nadat Mahrez hem met een mooie pass had vrijgezet voor het West Ham-doel. De VAR bekeek ook deze goal vanwege mogelijke buitenspel, maar greep deze keer niet in. Sergio Agüero zorgde in de 86ste minuut uit een strafschop voor de 0-4. Dat deed hij wel in twee instanties: keeper Lukasz Fabianski keerde de eerste poging van de Argentijnse aanvaller, maar omdat de VAR iets onreglementairs had gezien kreeg Agüero een herkansing en deze keer scoorde hij wel. In de extra tijd voltooide Sterling zijn hattrick en legde hij de eindscore vast op 0-5.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen