De Ligt kent zorgeloze avond: "Heb inmiddels mijn plekje veroverd"

1 oktober 2019, 23:18

Voor Matthijs de Ligt was het een uitstekende avond in Turijn. De verdediger van Juventus won met zijn ploeg overtuigend van Bayer Leverkusen (3-0) en kan terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd. In gesprek met Veronica erkent hij dat het een zorgeloze avond was centraal in de defensie.

"We wisten wat Leverkusen kan en zijn blij met de overwinning", kijkt hij terug op zijn Turijnse thuisdebuut in de Champions League. Na een paar weken lijkt De Ligt goed gesetteld in Turijn. "Natuurlijk is het in het begin even wennen, maar ik heb inmiddels wel mijn plekje veroverd."

Het lijkt alweer een hele tijd geleden, maar vorige maand was De Ligt in de topper tegen Napoli (4-3 winst) de zwakste schakel. Daar blikte hij nog even op terug. "Tegen Napoli had ik natuurlijk liever een foutloze wedstrijd gespeeld, maar misschien was het wel goed dat ik fouten maakte. Dan heb ik meteen een soort snelcursus gekregen."

Met de overtuigende zege tegen Leverkusen in het achterhoofd, kan De Ligt rustig toewerken naar de topper tegen Internazionale van aankomend weekend. En of hij morgen naar Valencia - Ajax gaat kijken? "Zeker, natuurlijk."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen