Cardiff City wacht transferban als het Sala-geld niet betaalt

4 november 2019, 13:26   Bijgewerkt: 4 november 2019, 15:31

De nog altijd niet afgeronde transfersoap tussen Cardiff City en FC Nantes krijgt een vervelend staartje. Beide clubs liggen in de clinch over de transfer van Emiliano Sala, de aanvaller die overleed na een vliegtuigcrash. De Engelsen moeten nog zes miljoen euro overmaken en als ze dat niet doen, krijgen ze een transferban van drie periodes.

Als Cardiff City niet betaalt, dan krijgt het drie straf opgelegd, omdat de claim van FC Nantes van zes miljoen euro door het 'Bureau van het Spelerscomité' wederom als ontvankelijk wordt verklaard. Ook kan daar nog een deel rente bovenop komen, zo valt in de uitspraak te lezen van de FIFA. 

Lees ook: Cardiff City vecht uitspraak FIFA over Sala aan bij CAS

Na het dodelijke ongeluk weigerde Cardiff City de transfersom van de verongelukte Sala te voldoen aan Nantes. De Welshe club was van mening dat het contract ongeldig was omdat de Premier League de eerste verbintenis had afgekeurd. Voordat Sala de herziene versie kon ondertekenen, overleed hij. Cardiff ging meermaals in beroep, maar gelijk kreeg het tot dusver niet.

Sala overleed op 21 januari toen hij vanuit Frankrijk onderweg was naar Wales, waar hij zich zou melden bij zijn nieuwe club Cardiff City. Boven Het Kanaal stortte het vliegtuig neer, waarbij de Argentijnse aanvaller en de piloot om het leven kwamen. Het neergestorte vliegtuig had achteraf nooit mogen opstijgen. Piloot David Ibbotson had geen vergunning om passagiers te vervoeren, er waren fouten in het vluchtplan en het toestel had vanwege het slechte weer nooit mogen opstijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen