Emmen-trainer Lukkien: "Was in staat om dug-out te verbouwen"

20 januari 2020, 09:07

FC Emmen won zondagmiddag met 1-0 van Heracles Almelo, maar mocht in de extra tijd van geluk spreken dat een treffer van Cyriel Dessers wegens buitenspel werd afgekeurd. "Ik was een seconde in staat om de dug-out te verbouwen", sprak Emmen-trainer Dick Lukkien in gesprek met RTV Drenthe.

"Maar toen keek ik naar de assistent-scheidsrechter en zag ik dat hij met de vlag omhoog stond. En dan weet ik wel dat de VAR hem niet zomaar gaat overrulen, simpelweg omdat in ons stadion niet zo heel veel cameraposities zijn." De goal werd inderdaad afgekeurd, tot grote boosheid van Dessers. Emmen won de wedstrijd en dat was volgens Lukkien ook terecht. "We haalden niveau en we legden heel veel energie in ons spel. We hadden het alleen eerder af moeten maken. We hebben dit met z'n allen voor elkaar gekregen en dat verdient een groot compliment."

Na afloop van de wedstrijd tegen Willem II merkt de trainer een verandering op in zijn ploeg. "Ik zie een soort vastberadenheid in de groep om stabieler te presteren dan daarvoor. Ik heb het al vaker gezegd: Als wij de kop erbij hebben, doen wat we kunnen en veel energie leveren dan kunnen we heel goed voetballen en kunnen we veel tegenstanders onze wil opleggen. Zeker thuis, maar dat moet ook in uitduels", besluit Lukkien.

Emmen staat momenteel op de twaalfde plek, maar heeft de komende twee weken wel een zwaar programma. De ploeg van Lukkien moet zondag uit naar Vitesse, waarna het een week later naar De Kuip moet voor de wedstrijd tegen Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen